Právě vysíláme

Co sledovat na Netflixu, pokud se rádi bojíte? Máme pro vás tipy na skvělé hororovky

28. dubna 2023 9:54
Co sledovat na Netflixu, pokud se rádi bojíte? Máme pro vás tipy na skvělé hororovky

Máte rádi mrazení v zádech? Rádi se bojíte a nasáváte temnou atmosféru? Pak jste klikli na ten správný článek! 🙂 Dnes vám totiž představíme několik tipů na nejlepší horory, co jsou právě k vidění na Netflixu.

Pokud jste předplatiteli stravovací služby Netflix už nějaký ten pátek a navíc jste milovníky hororů, jistě víte, že s tímto žánrem měl Netflix zpočátku problém. Ještě před třemi lety se na službě nacházelo velmi málo opravdu kvalitních hororů a do vlastního natočení hororového filmu se Netflix nikdy pustit nechtěl. Stížnosti fanoušků se ovšem hromadily, a tak služba začala ve větším množstvím přidávat kvalitní hororové filmy.

Jestli i vy rádi zažíváte mrazivé chvilky u televize, přinášíme vám několik tipů na opravdu skvělé hororové. Tady jsou: 

Slunovrat

Artový hororový film od režiséra Ariho Astera není pro každého a fanoušky rozděluje do dvou táborů – jedni ho naprosto milují a druzí v polovině filmu vypínají. Biják o partě Američanů, co se vydá do Švédska a zavítá mezi pohanský kult, je ovšem neotřelý horor, který přinesl do tohoto žánru novinku – všechny hrůzy se totiž konají za denního světla a během krásného počasí. 

V zajetí démonů 1, 2 a 3

Paranormální vyšetřovatelé Ed a Lorraine Warrenovi jsou povolání do venkovského domu mladé rodiny, která je terorizována nadpřirozenými silami. Brzy zjišťují, že toto by mohl být jejich zatím nejděsivější případ. Známá série natočena podle skutečných událostí zaznamenala obrovský komerční úspěch a konečně dorazila i na Netlix. Pokud nemusíte krev a raději dáte přednost kvalitní duchaplně s mrazivou atmosférou, rozhodně musíte V zajetí démonů vidět. Třetí díl vás ovšem možná trochu zklame…

Chata v horách

Parta přátel vyrazí na odlehlou horskou chatu, kde zjistí, že rozhodně nezažijí výlet plný alkoholu…Chata v horách je klasický slasher, který vás ale dostane svou naprosto zamotanou a nečekanou zápletkou. A ačkoliv vás jistě několikrát během filmu přepadne WTF moment, nakonec si tento biják užijete. Je to totiž jízda plná nečekaných překvapení. 

Neviditelný

Film Neviditelný je spíše psychologický thriller, který vás ale dostane svou originální zápletkou. Hlavní hrdinka Cecilia se totiž dozvídá, že její bývalý přítel se sklony k domácímu násilí spáchal sebevraždu. Rozhodne se začít nový život, avšak brzy začne mít pocit, jako by ji její zesnulý přítel začal pronásledovat. Jak je to možné? Mrkněte na film s nečekaným koncem, co vás vážně bude bavit. 

Stín samoty

Španělské horory mají daleko jiný a hrůzostrašnější vibe než ty americké. Netflix to moc dobře ví a na svou platformu proto začal přidávat hororové z této evropské země. Jižanský snímek Stín samoty je poměrně nová záležitost a jedná se klasickou duchařinu. Děj se odehrává na osamoceném statku v 19. století, ve kterém se démonická bytost živí strachem tamních obyvatel. Film sází na „neviditelné zlo“ a je skvělou volbou pro všechny, co chtějí na chvilku vypnout a jen se trochu bát. 🙂

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

Herci Amanda Seyfried a James Norton předvedli v hororovém žánru nový směr a vítají nás ve strašidelném domě. Děj filmu se odehrává v roce 1979 a sleduje manželský pár Catherine a George, kteří se stěhují do velkého newyorského statku. Když se Catherine v novém domově začne cítit stále více izolovaná, začne mít podezření, že na něj číhá strašidelná přítomnost. Film Co jsme viděli, co jsme slyšeli není jej duchařinou, ale i psychologickým snímek, do kterého se prolíná velmi toxický vztah dvou hlavních hrdinů. 

Annabelle, Annabelle: Zrození zla

Annabelle natočili producenti filmů V zajetí démonů a jedná se o volné pokračování příběhů, co na tuto sérii navazují. Annabelle sice nedosahuje takových kvalit, ovšem je stále důkazem toho, že není nic strašidelnějšího než psycho keramická panenka s děsivým výrazem či na první pohled roztomilá holčička s culíčky, co je ale posedlá démonem. Pokud se vám zalíbí V zajetí démonů, Annabelle vám nesmí uniknout. 

Články, které by tě mohly zajímat