Právě vysíláme

Hvězdy, které si změnily svá jména. Jaký k tomu měly důvod?

13. února 2023 15:37
Hvězdy, které si změnily svá jména. Jaký k tomu měly důvod?

Pokud chcete uspět v showbyznysu, měli byste mít „cool“ jméno. Co si totiž budeme namlouvat, jako Petr Novák nebo Tereza Dvořáková už totiž v dnešní době moc nezabodujete.

Nový pseudonym si volí nejenom zpěváci a zpěvačky, ale i herci a herečky. Pokud se navíc k této změně opravdu rozhodnou, musí tak učinit hned na počátku rozjeté kariéry. V průběhu už by totiž mohlo být pro fanoušky matoucí. Důvody pro změny jsou různé. Někdo pochází z ciziny a jeho jméno by mohlo být pro fanoušky těžké vyslovit. Jinému se zase jeho jméno či příjmení zkrátka jen nelíbí.

Změna jména není výjimkou ani v českém showbyznysovém rybníčku. Příkladem může být nejslavnější česká zpěvačka Lucie Bílá, která se narodila jako Hana Zaňáková. Své jméno má stále v rodném listě, avšak fanoušci ji znají jen jako Lucii.

My vám dnes přinášíme původní jména známých osobností amerického showbyznysu. Věděli jste, že nový pseudonym si zvolil Vin Diesel nebo i herečka Nina Dobrev?

Mindy Kaling

Hvězda seriálu Kancl je indického původu a její rodné jméno zní Vera Mindy Chokalingam. Dle jejího agenta je ovšem tuto jméno na Hollywood až příliš dlouhé, a tak se herečka rozhodla pro zkrácení a menší změnu.

Nina Dobrev

Krásná Nina Dobrev se proslavila úspěšných seriálem Upíří deníky. V současnosti se objevila v pár filmech na Netflixu a žije po boku snowboardisty Shauna Whitea. Herečka pochází z Bulharska a její pravé jméno je Nikolina Konstantinova Dobrev.

Nina Dobrev (zdroj: Profimedia)

Vin Diesel

Slavný Vin si své jméno změnil už v době mládí a za pseudonymem stojí jen on sám. Rodné jméno Mark Sinclair mu prý totiž nepřišlo „vůbec cool“ a navíc se jednalo a zcela běžné jméno i příjmení. A víte co? Dobře udělal! Vin Diesel zní totiž vážně skvěle a k jeho image drsňáka se skvěle hodí.

Michael Keaton

Talentovaný herec Michael Keaton, co se zapsal do historie jako Batman, měl pro změnu jména rovněž důvod. Jeho rodné příjmení je Douglas, ovšem jeden Michael Dougles se už v Hollywoodu nachází a jedná se již o legendu. Změna příjmení tedy opravdu byla na pořadu dne.

Michael Keaton (zdroj: Profimedia)

Natalie Portman

Natalii Portman miluje celý svět. Málokdo ovšem ví, že krásná herečka se narodila v Jeruzalémě a její původní příjmení je Hershlag. A aby si Američané na jejím jménu nevylámali jazyk, rozhodla se Natalie v začátcích své kariéry pro změnu.

Jamie Foxx

Afroamerický herec je dalším z těch, co si sami změnili jméno a příjmení. Při výběru se inspiroval i komika Redda Foxxe. Jeho rodné jméno je Eric Marlon Bishop.

Jamie Foxx (zdroj: Profimedia)

Queen Latifah

Herečka mnoha komedií je jednou z žen, která si jako pseudonym zvolila svou vlastní přezdívku. Její původní jméno je Dana Owens. Po úspěchu v showbyznysu a její osobnosti hvězdy se jí ovšem začalo přezdívat Queen. Dnes už jen málokdo ví, jak se Latifah původně jmenuje.

Články, které by tě mohly zajímat