Právě vysíláme

Máte vysoký body count? Může za to i váš mozek, zjistili vědci

24. listopadu 2023 9:00
Máte vysoký body count? Může za to i váš mozek, zjistili vědci

Mezilidské vztahy bývají složité a ty partnerské jsou pravděpodobně nejsložitější. Dnes vám přinášíme několik nejzvláštnějších faktů, které o vztazích, lásce, ale i sexu sestavil americký magazín Health.com.

  • Že se přitahují protiklady? Není to vždy pravda! Ženy většinou přitahují velmi podobné typy. Jedna z amerických studií dokonce přišla s tím, že si vybíráme protějšky, kteří mají podobnou DNA jako my.
  • Chcete snížit riziko rozvodu? Sledujte společně s vaší láskou romantické filmy. Společné sledování romantických filmů prý může snížit pravděpodobnost rozvodu až o padesát procent, uvedl autor výzkumu. Ovšem pozor, je prý důležité, abyste děj filmu společně se svým protějškem řešili.
  • Máte vysoký body count? Sveďte to na váš mozek! Za počet vašich sexuálních partnerů prý může právě on. Je údajně naprogramován tak, že potřebuje hodně sexu, a tím pádem i více sexuálních partnerů. Alespoň to tedy tvrdí vědci z kalifornské univerzity.
  • Vysoký cholesterol může zapřičiňit problémy s erekcí. A naopak – pokud má muž problémy s erekcí, měl by se mít na pozoru před kardiovaskulárními onemocněními. Pokud však začne s vysokým cholesterolem bojovat, obvykle se zlepší i erekce.
  • Hladoví lidé bývají protivní, to je známá věc. Vědci dokonce zjistili, že při partnerských hádkách mají často lidé nízkou hladinu cukru v krvi. Pokud se tedy schyluje k hádce, raději si dejte něco dobrého k jídlu.
  • Pokud máte problémy ve vztahu, naučte se být pokorní. V Holandsku zjistili, že pokorní lidé jsou v očích druhých mnohem více ceněni a také jim leccos snadněji projde.
  • Chcete vyrazit s vaší polovičkou na dovolenou a zároveň vylepšit váš vztah? Psychologové tvrdí, že nejlepší volbou je roadtrip. Právě ten vás totiž dokáže spojit díky problémům, které budete řešit. Romantická válenda u moře je sice hezká, ale pravděpodobně budete mít tendence k hádkám.
  • To, jaký muž se ženám líbí, prý může ovlivnit menstruace. Během svých dnů si ženy vybírají víc rozumem, přitahuje je tedy muž, na kterého se mohou spolehnout a který je ochrání. Po zbytek měsíce je pak klidně vymění za rozpolcené a traumatizované týpky.
  • Mysleli jste, že předstírání orgasmus značí hodně špatný sex? Dle vědců v Německu nikoliv! Tvrdí totiž, že i když žena orgasmus jen předstírá, může to naopak umocnit celý její zážitek ze samotného styku.

Články, které by tě mohly zajímat