Právě vysíláme

Netflix ukáže nový pohled na soud Johnnyho Deppa a Amber Heard. Postaví se dokument na stranu herečky?

24. července 2023 12:32
Netflix ukáže nový pohled na soud Johnnyho Deppa a Amber Heard. Postaví se dokument na stranu herečky?

Kauza Johnnyho Deppa a Amber Heard nekončí! Tedy alespoň ne na filmovém plátně. Netflix totiž přinese unikátní třídílný dokument, který má kauzu slavného herce a jeho bývalé ženy odhalit pořádně zblízka. Zazní navíc svědectví obou stran, které bylo doposud před veřejností utajeno.

Kauza Amber Heard a Johnnyho Deppa zaměstnávala média hned pět let a jednalo se obrovskou bulvární senzaci. Vše odstartoval článek herečky Amber Heard, která v roce 2018 napsala do deníku The Washingoton Post o tom, že je obětí domácího násilí. Ačkoliv svého bývalého manžela nejmenovala, bylo jasné, že hovoří právě o Johnnym. Po vypublikování textu byl Depp veřejným nepřítelem číslo 1 a přišel o několik filmových rolí.

Po nějaké době se Johnny rozhodl svou bývalou ženu zažalovat pro pomluvu o 50 milionů dolarů. V dubnu 2022 tedy začal šestitýdenní veřejný soudní proces, jaký Hollywood ještě nezažil. Kamery v soudní síni odhalily, jak moc toxický vztah Johnnyho Deppa a Amber Heard byl. Soud se nesl ve znamení vášnivých prohlášeních, detaily z intimního života obou herců a výčitek z obou stran. Řešily se mimo jiné i výkaly v posteli, Deppova erekce, jeho údajné násilné sexuální praktiky, závislost na drogách a alkohol.

Šest týdnů neřešily bulvární média prakticky nic jiného a soudní proces byl tématem číslo jedna i na sociálních sítích. Veřejnost se pak jasně postavila na stranu Deppa a Amber Heard byla už během procesu označena jako manipulativní lhářka. Nutno ovšem podotknout, že právě ze lhaní byla herečka několikrát usvědčena a kvůli svým nepravdivým výrokům soud nakonec prohrála. Svému ex musí nyní herečka bez práce zaplatit 15 milionů dolarů.

Soud svou velkých hollywoodských hvězd je samozřejmě velmi lákavé téma pro filmaře a producenty. Světlo světa spatřilo už několik nízkorozpočtových filmů, ovšem nutno podotknout že mizerné kvality. Případ Johnny a Amber však v očích veřejnosti nekončí. Definitivní mediální tečkou má být třídílná minisérie na Netflixu, kterou natočila režisérka Emma Cooper.

Série ukáže poprvé výpovědi Deppa a Heard souběžně a využije 200 hodin materiálu ze soudního procesu. Dokument pak i důkladně rozebere roli vlivu sociálních médií a jak moc mohlo veřejné mínění ovlivnit výsledek procesu. Ukáže i to, co neměla možnost vidět samotná porota.

Ačkoliv série ještě nespatřila světlo světa, už nyní dle výroku Emmy Cooper je trochu jasné, jakou na čí straně režisérka stojí. „Jsem si jistá, že se během soudu v komentářích objevily prvky misogynie, ale také si myslím, že spousta veřejného mínění kolem procesu byla prostě velmi poplatná povaze showbyznysu. Johnny Depp s sebou přináší spoustu historie. Lidé ho chtějí bránit. Hrál legrační postavy. Lidé ho považují za piráta. Milého piráta,“ řekla Cooper v jednom ze svých rozhovorů.

Jaký její dokument bude? To zjistíme už 16. srpna na Netflixu.

Články, které by tě mohly zajímat