Právě vysíláme

Neuvěřitelné částky: Kolik peněz vydělává na instagramu Christiano Ronaldo a další nejsledovanější celebrity?

20. dubna 2023 8:48
Neuvěřitelné částky: Kolik peněz vydělává na instagramu Christiano Ronaldo a další nejsledovanější celebrity?

Sociální sítě nejsou jen o sdílení pěkných fotografiíí a psaní statusů. Dá se na nich nahrabat i pořádný balík peněz. Například takový Instagram je pro vyvolené uživatele zlatý důl. Jaké částky si za jeden příspěvek řekly ty nejsledovanější celebrity světa?

Abychom si vydělali peníze, musíme ráno vstát z postele a mazat do práce. Někomu však stačí jediné – fotka na sociální síti. Instagram je skvělým marketingovým nástrojem pro řadu firem. Pokud se jejich značka či výrobek objeví na profilu uživatele, který má miliony sledujících, je spokojená jak firma, o niž se dozví ohromné množství lidí, tak i propagující uživatel, který za daný příspěvek získá určité množství peněz. A rozhodně se nejedná o malé částky.

Společnost Influencer Marketing Hub, zabývající se právě příspěvky na instagramu, zveřejnila první oficiální žebříček nejvíce vydělávajících celebrit pro rok 2022. Nutno poznamenat, že čísla na sociálních sítích a počty followers se mění, přibývají a ubývají rychlostí blesku. Je tedy možné, že žebříček pro rok 2023 bude zcela jiný.

1. Christiano Ronaldo – 2 397 000 dolarů za příspěvek

Fotbaloví i nefotbaloví fanoušci vědí, kdo je Christiano Ronaldo. Ronaldo je portugalský profesionální fotbalista. Je jedním z nejvýraznějších a nejúspěšnějších sportovních hráčů na světě. S 484 miliony sledujících na instagramu je nejlépe placenou instagramovou celebritou roku 2022.

2. Kylie Jenner – 1 835 000 za příspěvek

Kylie Jenner je jednou z nejvýznamnějších celebrit v kosmetickém průmyslu. Je zakladatelkou a majitelkou Kylie Cosmetics, která má roční obrat přes 500 milionů. Je jednou z nejúspěšnějších influencerek a druhou nejlépe placenou instagramovou celebritou. V roce 2023 byla ovšem sesazena Selenou Gomez.

3. Lionel Messi – 1 777 000 dolarů za příspěvěk

Kdo by nemiloval Lionela Messiho? Messi je argentinský profesionální fotbalista, který hraje útočníka za Paris Saint-Germain FC. Messi je jedním z nejslavnějších sportovců na světě. Na Instagramu má obrovskou fanouškovskou základnu a je třetí nejlépe vydělávající celebritou instagramu.

4. Selena Gomez – 1 735 000 dolarů za příspěvek

Selena Gomez je zpěvačka, herečka a majitelka úspěšné kosmetické značky Rare Beauty. Do tohoto odvětví byla uvedena jako dětská herečka v seriálu Barney & Friends a od své obrovské fanouškovské základny si užila lásku a náklonnost i poté, co přešla k hudbě. Od roku 2022 je čtvrtou nejlépe placenou celebritou instagramu.

5. Dwayne Johnson – 1 713 000 dolarů za příspěvek

Dwayne Johnson, lépe známý jako The Rock, je americký herec a producent. Předtím byl profesionálním zápasníkem v WWE. považován za jednoho z největších profesionálních zápasníků všech dob, byl hlavní hnací silou úspěchu WWE. The Rock je nyní jedním z nejpopulárnějších herců na světě a pátou nejlépe placenou celebritou instagramu.

6. Kim Kardashian – 1 689 000 dolarů za příspěvek

Kim Kardashian je americká influencerka, která se proslavila po úspěchu televizní reality show Keeping Up With The Kardashians. Influencerka je pro mnoho žen vzorem krásy, i když byla několikrát kritizována za prosazování toxických standardů krásy, které jsou přirozenými metodami téměř nedosažitelné. Jako jedna z nejslavnějších žen v kosmetickém průmyslu má Kim Kardashian přirozeně obrovskou fanouškovskou základnu a v roce 2022 byla šestou nejlépe placenou celebritou instagramu.

7. Ariana Grande – 1 687 000 dolarů za příspěvek

Ariana Grande je herečka, zpěvačka a skladatelka. Dvojnásobná držitelka Grammy je držitelkou 27 Guinessových rekordů ve svém jménu. Je jednou z nejvíce kritiky uznávaných zpěvaček/popových hvězd generace. Bezesporu je jednou z nejlepších a nejoblíbenějších zpěvaček na světě. Ariana Grande je také sedmou nejlépe vydělávající celebritou instagramu.

Články, které by tě mohly zajímat