Právě vysíláme

Příběh Gypsy Rose: Matka ji vychovávala jako vážně nemocnou. Dívka jí nechala zavraždit

3. ledna 2024 16:12
Příběh Gypsy Rose: Matka ji vychovávala jako vážně nemocnou. Dívka jí nechala zavraždit

Slyšeli jste o příběhu Gypsy Rose Blanchard? Tato mladá žena společně se svým přítelem zavraždila vlastní matku. Společnosti jí ovšem bere jako takovou antihrdinku a nyní oslavuje její propuštění z vězení.

Američanka Clauddine „Dee Dee“ Blanchard byla matkou pubertální dcery. Žena ovšem trpěla duševním onemocněním nazvaným Munchhausenův syndrom. Dee Dee si do hlavy vsadila myšlenku, že její dcera je vážně nemocná. Dceři diagnostikovala lukémii a další závažné choroby jako je například epylepsie. A ačkoliv byla malá Gypsy ve skutečnosti zcela zdravá, kvůli své matce si i ona myslela, že je nemocná. Dee Dee navíc dceři oholila vlasy, nechala ji vytrhat zuby a upoutala ji na invalidní vozík.

Dee Dee dělalo velmi dobře, když jí okolí jako matku obdivuje a skládá jí komplimenty za její péči. S radostí navíc využívala všech pomocí, které jí bylo nabídnuto. Podařilo se jí získat hned několik charitativních darů, získat dovolené zdarma, a dokonce dostat i díky dobročinné organizace celý dům.

Gypsy se svou matkou

Žena byla velmi dobrou lhářkou i manipulátorkou. I lékařům tvrdila, že její dcera je nemocná, ovšem všechny lékařské zprávy se jí prý ztratili při hurikánu. Když začal lékař pochybovat, matka si prostě našla jiného. Dceru Gypsy potom fyzicky i psychicky týrala, dávala jí léky, které nepotřebovala a nutila ji ke zbytečným operacím.

Patnáctiletá Gypsy žila celý život s tím, že jí maminka velmi miluje. Kvůli jejím manipulativním technikám věřila, že je nemocná, a dokonce si myslela, že je mladší, než ve skutečnosti byla. Nezískala navíc žádné vzdělání a ani neměla kamarády.

V období puberty ovšem začalo být chování Dee Dee čím dál víc agresivnější a k dceři se matka chovala čím dál víc brutálněji. Gypsy ovšem v tomto období daleko víc začala vnímat své tělo a postupně si uvědomovala, že nemocná není. Potají začala chodit na seznamovací weby a chatovat si s lidmi. Seznámila se s mladíkem Nickem Godejhonem, který sám pocházel z problémového prostředí a trpěl lehkým autismem. Dvojice se později potají setkala a zamilovala. Gypsy pak nového přítele přesvědčila, aby její matku zavraždil. V roce 2017 otevřela dívka Nickovi dům a navedla ho do ložnice. Nick pak Dee Dee ve spánku ubodal.

Policie dvojici na útěku krátce na to chytila a Gypsy a Nick zamířili před soud. Gypsy před soudem vypověděla, že se chtěla zbavit silného vlivu matky a vražda byla pro ní jediná možnost. Nick byl pak svou dívkou tak posedlý, že by pro ni udělal cokoliv.

Ačkoliv Gypsy prý činu nakonec litovala, s pokorou přijmula šestiletý trest. Nick pak šel do vězení na doživotí. Až po letech strávených za mřížemi si dívka prý naplno uvědomila, jak moc zdravá ve skutečnosti je.

Gypsy ve vězení (Profimedia)

Vězení zvládla Gypsy nezvykle dobře, a dokonce se jí podařilo obnovit vztah s biologickým otcem. Za mřížemi se dokonce i provdala za 36letého Američana. Podle jejího příběhu vznikl televizní seriál.

Před koncem roku 2023 byla Gypsy z vězení propuštěna. Její svobodu oslavila řada lidí, kteří tvrdí, že dívka je poprvé za svůj celý život skutečně volná.

Články, které by tě mohly zajímat