Právě vysíláme

Proč tolik milujeme Chandlera Binga? Zde je několik důvodů

2. listopadu 2023 16:00
Proč tolik milujeme Chandlera Binga? Zde je několik důvodů

Matthew Perry náhle zemřel ve věku 54 let a fanoušci Přátel smutní. Někteří z nich berou jeho ztrátu velmi osobně a přijde jim, že přišli o dobrého přítele. Jak by ne, seriálový Chandler zasáhl srdce mnoha lidí a právem se řadí mezi nejlepší seriálové postavy vůbec. Co bylo a je velkým kouzlem Chandlera a proč ho všichni tak moc milujeme?

Přátelé patří mezi nejúspěšnější sitcom vůbec, který zasáhl mnoho generací. Třicátníci s ním vyrůstali, generace Z ho objevila až zpětně na streamovacích službách. Seriál o šestici Přátel, který pro mnoho lidí představoval jejich „komfortní zónu“, dostal ovšem nyní trochu hořkou příchuť. Smrt Matthewa Perryho alias Chandlera zasáhla všechny bez rozdílu.

Sledují vaši kamarádi Přátele? Pak si buďte jisti, že minimálně dva z nich odpoví, že jejich nejoblíbenější postavou je právě Chandler Bing. A byl to právě i on, kdo se vždy řadil na první místa žebříčků o nejmilovanější postavě Přátel. Proč Chandlera všichni milujeme? Zde je několik důvodů!

Humor! Chandlerovy vtipy jsou legendární. Jeho sarkastický humor, uštěpačné poznámky a cynismus vás vždy pobaví.

Nedokonalost! Chandler o sobě často pochybuje, nemá až takové úspěchy u žen jako Ross nebo Joe, jeho práce ho nebaví, nese si traumata z dětství, vztah s rodiči vázne a v některých společenských situacích je značně neohrabaný. Stejně jako my všichni prostě není dokonalý, a ačkoliv své nedostatky zakrývá humorem, nebojí se přiznat svou nejistotu. Divák se s jeho postavou tak dokáže lépe ztotožnit. Alespoň jeden z problémů, který tížil Chandlera, totiž ve skutečném životě tíží i nás. Chandler tak byl ztotožněním reality v jinak dokonalém světě, kde i servírka, kuchařka a neúspěšný herec můžou bydlet v obrovském bytě v centru New Yorku (a ještě k tomu hned přes chodbu) paleontolog randit se sexy ženami a půl dne lze bez problémů prosedět v kavárně.

Rodiče! Matka a otec Rosse s Monicou představují typické rodiče, které všichni moc dobře známe.  Za to máma a táta Chandlera? Ti jsou vážně něco! Koho by nepobavil moment, kdy Chandler navštíví tátu transvestitu při vystoupení v baru? A co pak teprve matka, která vzhledem připomíná herečku z filmů pro dospělé?

Chandler je fešák! Zeptejte se své kamarádky. Jistě vám potvrdí, že Matthew Perry byl v Přátelích vážně pěkný chlap. Hubený (ano, víme proč) i oteklý (taky víme)!

Proměna! Joe se života starého mládence nikdy nevzdal, Ross sice skončil s Rachel, ovšem pořád zůstává třikrát rozvedený. Chandler ovšem vedle Monicy vyspěl. Z neohrabaného outsidera se stal skvělý parťák do života, na kterého je spolehnutí, stojí po vašem boku i ve špatných chvílích a dokáže vás povzbudit i vrátit do reality. O to větší škoda je, že stejnou životní cestu se šťastným koncem jako měl Chandler, si neprošel i samotný Matthew Pery. Jak ostatně herec sám přiznal, jeho postava měla v životě všechno, po čem on sám vždy toužil a nikdy to nedostal.

Články, které by tě mohly zajímat