Právě vysíláme

Romantický seriál One Day dojímá diváky k slzám. Netflix má na kontě další hit

15. února 2024 12:12
Romantický seriál One Day dojímá diváky k slzám. Netflix má na kontě další hit

Netflix má na kontě další hit. Tentokrát jde o romantické drama, při kterém prý diváci neudrží slzy!

Netflix stále patří mezi nejoblíbenější streamovací služby s největším počtem předplatitelů. Za úspěchem pak stojí především autorské filmy a seriály, které jsou často velmi povedené. Do TOP 10 žebříčku se dostal i romantický seriál Jeden den (One Day), který se okamžitě po uvedení stal momentálně nesledovanějším seriálem na platformě.

Příběh se točí kolem Emily a Dextera. Ti jsou přátelé přes 20 let a pojí je obrovskou pouto. Mohou však být muži a ženy přátelé? Emily se s Dextrem poprvé setkává na promoci, kde dvojice prohodí i první slova. Zažijí spolu vášnivou noc a ráno se každý vydají svou vlastní cestou. Od toho osudného dne se na den přesně každý rok setkávají, řeknou si veškeré novinky z jejich života a druhý den ráno se opět rozejdou do svých životů.

 

Seriálové drama, které bylo natočeno jako remake stejnojmenného filmu s Anne Hatthway je hojně sledované i v České republice a přeběhlo i další hit o nakro-baronce Griseldě. Romantický seriál má navíc i dobré hodnocení od kritiků, což není vždy úplně běžné. Na webu Rotten Tomatoes má One Day od diváků 85% a od kritiků dokonce 91%.

Od uvedení seriálu se na sociálních sítích objevilo hned několik videí, na kterém převážně mladé dívky sledují poslední epizody a propadají v pláč. Příběh o dvou lidí, kteří se snaží najít v životě společnou cestu je totiž opravdu dojemný.  „Závěr to u mě vytáhl na nejvyšší hodnocení. Připravte si kapesníky. A připravte se taky na to, že Emmu a Dextera a jejich společnou cestu možná nedostanete dlouho z hlavy. A hlavně ze srdce,“ stojí například v jednom z hodnocení. Za úspěchem pak stojí i herecké obsazení, které bylo nadmíru dobře zvolené. Emily totiž není prvoplánová kráska, jak tomu u romantických filmů bývá. Jde o postavu s reálným životním příběhem, se kterým může řada diváků ztotožnit.

Články, které by tě mohly zajímat