Právě vysíláme

Slavný průšvih jménem Fyre Festival se možná znovu uskuteční. Podvodník Billy už začal prodávat lístky

22. srpna 2023 15:24
Slavný průšvih jménem Fyre Festival se možná znovu uskuteční. Podvodník Billy už začal prodávat lístky

Slyšeli jste už o Fyre Festivalu? Nejluxusnějším festivalu, který se ale nikdy neodehrál a natočil se o něm jeden z nejúspěšnějších dokumentů na Netflixu? Pokud ano, možná neuvěříte, co se chystá!

Fyre Fesstival je kauza a velké téma z roku 2017. Jistý podvodníček a samozvaný velký podnikatel Billy McFarland byl odsouzen k šesti letům vězení za to, že naplánoval luxusní festival pro tisíce návštěvníků, ale zároveň obral mnoho a mnoho lidí o peníze.

Fyre Festival měl být luxusní akcí s prvotřídním jídlem, hudbou i ubytováním. Pořadatelé festivalu lákali účastníky na jedinečný zážitek a prodávali lístky od 33 tisíc až do 1 milionu korun. Celý festival byl ovšem jeden velký podvod. Billy McFarland oklamal sponzory a celému světu tvrdil, že festival je připraven a uskuteční se. Až do dne konání akce byli návštěvníci přesvědčováni, že vše bude probíhat tak, jak má, oni budou spát v luxusním bungalovech a dočkají se skvělého zážitku. Když ovšem tisíce lidí přijelo do Dominikánské republiky, kde měl festival probíhat, zjistili, že připraveno není vůbec nic, na místě chybí jídlo, ale i voda, luxusní přístřešky jsou obyčejné, a navíc po bouři promáčené stany, a na místě není zhotoveno absolutně žádné sociální zázemí. Ono exkluzivní místo spíše připomínalo válečnou zónu a návštěvníci ještě ten den odjeli domů.

Billy McFarland byl odsouzen za podvod a klamání věřitelů na šest let vězení. Netflix natočil o Fyre Festivalu velmi úspěšný dokument a celá záležitost se stala prakticky kultovní. Dnes už je Billy z vězení venku a nyní všechny překvapil svým plánem – uspořádat druhý ročník Fyre Festivalu!

Skutečná podoba „luxusního“ festivalu?

McFarland je tak trochu psychopat, co spoustu lidí připravil o hodně peněz. Člověka by napadlo, že se po tak obrovském průšvihu stáhne po propuštění z vězení do ústranní. Opak je ovšem pravdou! Billy nyní oznámil, že chystá další ročník Fyre Festivalu, který tentokrát OPRAVDU proběhne tak, jak původně sliboval. Tedy že půjde o nejluxusnější akci, kterou mohou návštěvníci zažít.

Zdá se to neuvěřitelné, ale na akci, která nemá žádné datum, místo ani oznámení vystupujících umělců, se opravdu začaly nabízet vstupenky. A pozor, jejich cena prý začíná na 11 tisíc korunách!

Billy McFarland

Zdá se, že Billy McFarland celou věc myslí vážně a na svých sociálních sítích uvedl, že během času ve vězení měl skutečně čas naplánovat, jak luxusní festival uskutečnit. „Naplánoval jsem, jak uskutečnit Fyre Festival. Jak přivést lidi z celého světa na jedno místo a uskutečnit nemožné. Jak najdu ty nejlepší partnery světa, kteří mi umožní uspořádat festival na nejvyšší úrovni,“ řekl Billy a uvedl, že festival se má tentokrát uskutečnit „někde v Karibiku“. Co myslíte? Je možné, aby na to podvodníkovi ještě někdo skočil? Myslí to on sám vážně? Nebo se jedná o vtip?

Články, které by tě mohly zajímat