Právě vysíláme

Trendy, které by navždy měly zmizet ze světa sociálních sítí!

21. listopadu 2023 12:16
Trendy, které by navždy měly zmizet ze světa sociálních sítí!

Každá doba přináší své trendy, které se zpočátku zdají super, ovšem pak už všem začínají lézt na nervy. V době sociálních sítí to navíc platí dvojnásobně. Které trendy už skoro nikoho nebaví?

Společnost je neustále se měnící krajinou trendů, tradic, rituálů a norem. Web Reddit se svých uživatelů zeptal, jaké moderní sociální trendy je už fakt rozčilují a co by podle nich společnost měla přestat dělat. Zde jsou některé z nich. Taky vám už lezou na nervy? Co vás nejvíc štve? Hlasujte v anketě na konci článku. 😉

Odhalení pohlaví dítěte jen pro Instagram

 

Ano, oblíbené „baby showers“ už jsou tak trochu otravné, avšak bohužel stále populární. Dříve jste se pohlaví vašeho miminka prostě dozvěděli od gynekologa a výsledek jste posléze úplně normálně sdělili své rodině a přátelům. Dnes? Abyste jste se na sociálních sítích vážně předvedly, musíte uspořádat předraženou a vlastně docela zbytečnou estrádu pro milion lidí, objednat všechny ty modré a růžové dortíky, nachystat přeplácanou výzdobu a poté prasknout za velkého jásotu balónek, který prozradí, zda čekáte holku, nebo kluka. A běda vám, že se alespoň na malý moment zaksichtíte, protože pohlaví nevyšlo podle vašich představ…

 

Děti jako hvězdy sociálních sítí

 

Sociální sítě už vládnou naší společnosti pár let a jistě už víte, že rovno nejsou jen sluníčko platformy plné lásky, srdíček a duhy. a ano, ačkoliv mohou všechny tyto sítě přinést i hodně dobra a pozitivní energie, bohužel jsou často i smrtí šikany, nenávisti a hatu. A kdo je proti tomuto všemu nejméně odolný? No přece ti nejmenší. Online šikana je rozsáhlý společenský problém, proti kterému zatím nelze příliš bojovat. Funguje jen jedna rada, milý rodiče, necpěte tedy své opravdu malé dítka na Instagram nebo Facebook. A pokud už na nich vaše ratolesti jsou, snažte se alespoň trochu sledovat, jak se vlastně na sociálních sítích chovají a koho sledují.

Poslouchání hudby na veřejnosti bez sluchátek a tancování na chodníku

Je snad zapotřebí k tomuto komentář? Nemyslíme si! Není totiž nic otravného než parta teenagerů, kterým na plné pecky hraje z reproduktoru nebo ze sluchátek jejich oblíbená písnička a oni si navíc vesele natáčí tanečky TikTok přímo uprostřed chodníku. Milé děti, víte, že sluchátka byla vytvořena z určitého důvodu?

Udělám dobrý skutek, ale nezapomenu se u toho natočit

 

Všichni bychom se měli snažit dělat dobré skutky. Svět to ostatně potřebuje. Nic bychom ale za to neměli chtít a rozhodně ne se tím chlubit. Když tedy pro někoho uděláte něco hezkého, věnujete peníze na charitu, pomůžete staré pani s nákupem nebo prostě jen nenecháte i cizího člověka v nouzi, je to jistě blaholibé. Pokud se s tím ovšem následně pochlubíte na sociálních sítích a očekáváte potlesk, vašemu dobrému skutku to jaksi snižuje hodnotu. Dělejme dobré věci, protože chceme, ne pro počet followers.

Vlogerské rodiny

Instagram modelky s plastikami, co nám dokola opakují, že máme milovat své tělo

 

Mějme rády svoje těla, buďme bohyněmi, oplývejme sebeláskou. Tak přesně to nám často říkají modelky s dokonalými mírami a krásným obličejem nebo influencerky, které si na těchto slovech založily svou image. To, že právě ony samy chodí pravidělně na botox, mají zmenšení nos a přifoukla prsa, je už pak asi vedlejší, že? 🙂 Slečny, nenechme se obalamutit prázdnými frázemi a řiďme se svým vlastním rozumíme.

Natáčení a focení cizích lidí na ulici se záměrem smát se jim na internetu

Toto je už naprosto bez komentáře. Kdo tyhle věci dělá, zaslouží si v pekle!

 

Články, které by tě mohly zajímat