Právě vysíláme

Anna Julie Slováčková a Marta Jandová vydaly duet Slunečnice, klip je inspirovaný skutečnou událostí

3. prosince 2021 8:10
Anna Julie Slováčková a Marta Jandová vydaly duet Slunečnice, klip je inspirovaný skutečnou událostí

Anna Julie Slováčková vydala na začátku letošního roku své debutové album Aura. Na něj zařadila i píseň Slunečnice, kterou nahrála společně s Martou Jandovou. Zpěvačky nyní k songu natočily také videoklip, a to na základě skutečné události. O jeho režii se postarali Vojtěch Komárek a Ondřej Nedvěd.

Slunečnice patří mezi nejoblíbenější písně Slováčkové na albu. Napsala ji ve spolupráci s Patricií Fuxovou z kapely Vesna a jak říká, téměř okamžitě věděly, že půjde o duet. „Líbila se nám myšlenka rozhovoru dvou lidé – žen. Rozhovor se zkušenější ženou, která své přítelkyni dává rady do života,“ přiblížila zpěvačka, která se s Martou Jandovou poprvé potkala v drogerii.

„Byla tam se svojí dcerou. Já jsem vedla rozhovor s někým na telefonu a moc jsem nešetřila ostřejšíma slovama. Marta se na mě s takovým rozpačitým úsměvem podívala a já celá zrudla,“ vzpomíná se smíchem zpěvačka a dodává, že blíže se s kolegyní poznala během natáčení show Tvoje tvář má známý hlas. Na natáčení ji totiž Jandová často vozila.

Slovo dalo později slovo a vznikla Slunečnice. O videoklip se postarali Vojtěch Komárek a Ondřej Nedvěd, příběh vizuálu pak vychází ze skutečné události. „Jela jsem jednou domů tramvají, když k nám přistoupila velice smutná slečna. Brečela a já měla chuť ji obejmout. Říct, že bude všechno v pořádku, ať je silná. Viděla jsem v ní sebe, když jsem několikrát jela domů ubrečená a vlastně jsem si v hloubi duše přála, aby mě někdo chytil za ruku a řekl mi – nebreč, všechno bude zase jednou fajn. Než jsem vystoupila, vytrhla jsem si z diáře kus papíru a na něj jsem napsala vzkaz, přimalovala srdíčko a smajlíka a papírek před výstupem z tramvaje dala slečně do klína,“ vypráví Slováčková.

O několik měsíců později to byla právě ona, kdo jel městskou hromadnou dopravou a potřeboval obejmout. „Brečela jsem, bylo mi zle a úzko… Když jsem vystupovala, zaklepal mi někdo na rameno a dal mi do dlaní ten samý papírek, který jsem já napsala té slečně několik měsíců zpět! Byl to neskutečný moment!“ prozradila zpěvačka.

„Přeju si, aby písnička i klip přiměly lidi k úsměvu a zamyšlení. Věřím v to, že co dáš, to se ti vrátí. A ten papírek je toho důkazem.“

Články, které by tě mohly zajímat