Právě vysíláme

Bára Poláková se zranila na snowboardu, musela nosit ortézu krční páteře

3. února 2022 11:10
Bára Poláková se zranila na snowboardu, musela nosit ortézu krční páteře

Bára Poláková je vášnivou snowboardistkou. Před čtrnácti dny se však na horách zranila a skončila s ortézou krční páteře. O nehodě nyní promluvila na instagramu. Ne však proto, aby ji fanoušci litovali. Naopak předestřela téma digitálního detoxu a toho, jak důležité je žít v přítomnosti. Lékaři jí totiž po pádu doporučili klid na lůžku bez monitorů jakýchkoliv rozměrů.

Herečka a zpěvačka Bára Poláková se před dvěma týdny zranila na horách a musela nosit ortézu krční páteře. Fanouškům zprávu oznámila až nyní, ne však proto, že by se jí stalo něco vážného a musela by přerušit veškeré aktivity. Jak sama uvedla: „Bylo to jen takový drcnutí,“ dnes už je dle možností naprosto v pořádku.

Svým sledujícím však chtěla Poláková dát osvětu především kvůli nadměrnému používání sociálních sítí. Jak sama uvedla, nemyslí si, že by na nich byla závislá. Lékaři jí však doporučili během ozdravovacího procesu trávit před monitorem jakékoliv velikosti co nejméně času a až díky tomu si zpěvačka uvědomila, kolik času na internetu vlastně tráví.

„Každým dnem mi docházelo, co dalšího do digitálního detoxu patří… Od filmů přes maily, platby, jaký bude zítra počasí, taky zprávy z domova a ze světa až k tomu, kolika lidem jsem nemohla dát vědět a co jsem měla vyřídit,“ napsala Poláková.

„A tak jsem ležela a dívala se a poslouchala… Vnímala dech, tělo, vzduch… Brebentění holčiček z vedlejšího pokojíku jsem začala najednou slyšet úplně jinak, mnohem víc ‚u nich‘, mnohem víc ‚uvnitř‘. Každé slovo, každou hru, neumím to líp popsat. Viděla jsem jejich světy soustředěně, klidně. Otevřelo se mi teď a já jen koukala, jak jsem na něj zapomněla. Nebo na něj neměla čas?“ dodala.

Poláková se tak rozhodla dát si předsevzetí strávit na sítích maximálně desetinu času ze dne. „A někdy prostě budu vypnutá. Protože nemusíme na všechno odpovídat okamžitě. To jsme si na sebe vymysleli jen my sami.“

Články, které by tě mohly zajímat