Právě vysíláme

The Beatles zamlčeli, kdo mohl za jejich rozpad. Paul McCartney po letech vyšel s pravdou ven

12. října 2021 9:10
The Beatles zamlčeli, kdo mohl za jejich rozpad. Paul McCartney po letech vyšel s pravdou ven

The Beatles neexistují už dlouhých padesát let. Kapela, která ve své době lámala rekordy, se v roce 1970 rozpadla, dlouho se pak spekulovalo, kdo rozvrat ve slavné formaci vyvolal. Spousta lidí se shodovala na jménu Paula McCartneyho, ten však v rozhovoru pro BBC Radio 4 nyní osočení vyvrátil a prozradil, kdo za to, že dnes Beatles nekoncertují na světových pódiích, skutečně mohl.

„Já jsem ten rozpad (kapely) nevyvolal. Byl to náš Johnny,“ prohlásil McCartney. The Beatles podle něj v té době dělali velmi dobrou hudbu a jemu bylo mu líto, že se rozešli. „Byla to moje kapela, moje práce, můj život. Chtěl jsem v tom pokračovat,“ dodal.

John Lennon podle McCartneyho v té době začínal svůj vztah s Yoko Ono. Chtěli na sebe mít čas a Lennon měl také tendenci dělat si věci po svém. Možná i proto se chtěl odpoutat od kapely, domnívá se McCartney.

Mnozí fanoušci byli dlouhá léta přesvědčeni, že za rozpad skupiny může Paul, protože v roce 1970 na otázku novináře odpověděl jako první, že The Beatles už neexistují. Ve skutečnosti byl ale podle McCartneyho konec kapely jasnou a dohodnutou věcí už několik měsíců, ale tehdejší manažer kapely Allen Klein všechny čtyři členy požádal, aby o tom mlčeli, než uzavře několik důležitých obchodních smluv. McCartney dnes říká, že byl prostě jen první, kdo už nevydržel mlčet.

Články, které by tě mohly zajímat