Právě vysíláme

Britney Spears je konečně volná, soud zbavil jejího otce opatrovnictví

1. října 2021 9:10
Britney Spears je konečně volná, soud zbavil jejího otce opatrovnictví

Britney Spears poslední měsíce usilovala o zrušení opatrovnictví otce nad její osobou. Soud v Los Angeles ve středu vynesl rozsudek, podle kterého už Jamie Spears nebude více kontrolovat finanční záležitosti své dcery, jako tomu bylo posledních třináct let. O zrušení opatrovnictví požádal on sám.

Britney Spears byla zbavena svéprávnosti v roce 2008 poté, co se kvůli problémům v osobním životě zhroutila. Od roku 2019 už nesl otec zpěvačky zodpovědnost pouze za její finanční záležitosti, i přesto však hudebnice bojovala o celkové zrušení opatrovnictví. Toho se dočkala až nyní, správcem jejího majetku se nově stal její účetní John Zabel.

Rozsudek je považovaný za významné vítězství zpěvačky. Ta letos v červenci před soudem označila správcovství za kruté. Mathew Rosengart, právník, kterého si Spears najala v červenci, jejího otce obvinil, že po své dceři chce výměnou za to, že se správcovství vzdá, dva miliony dolarů.

Hudebnice se v minulosti nechala slyšet, že dokud bude mít opatrovnictví ve svých rukou její otec, nebude veřejně koncertovat. Vadilo jí také, že pokud by se chtěla vdát či mít dítě, musela by rovněž svého otce požádat o svolení.

Už několik hodin před soudním stáním policie rušnou ulici před budovou soudu uzavřela, aby se tam mohla konat demonstrace na podporu zpěvačky. Přišlo na ni asi sto lidí, kteří se dožadovali toho, aby zpěvaččin otec přestal být jejím opatrovníkem. Zpívali také hity Spears jako Toxic a …Baby One More Time. Britská BBC uvedla, že také v centru Londýna se ve středu sešli lidé podporující kampaň #FreeBritney.

Články, které by tě mohly zajímat