Právě vysíláme

Bubeník The Offspring byl vyhozen z kapely. Nenechal se očkovat

7. srpna 2021 8:10
Bubeník The Offspring byl vyhozen z kapely. Nenechal se očkovat

Vyhození z kapely kvůli odmítnutí očkování? Zřejmě i to je možné! Tímto způsobem totiž „odešel“ bubeník známé kapely The Offspring.

Pete Parada oznámil na sociálních sítích, že byl z rockové kapely vyhozen, protože se odmítl nechat očkovat proti koronaviru. Očkování však prý zrušil na doporučení osobního lékaře. Bubeník totiž trpí autoimunitní nemocí postihující periferní nervy.

„Protože nejsem schopen vyhovět tomu, co se stále více stává normou v (hudebním) průmyslu, bylo nedávno rozhodnuto, že nejsem bezpečný, abych se mohl pohybovat ve studiu a na turné. Neuvidíte mě proto na blížících se koncertech,“ napsal a dodal, že chce tak podpořit další, kteří jsou kvůli odmítnutí očkování v izolaci či se dál nemohou stýkat s přáteli.

Bubeník už jednou koronavirus prodělal a měl jen lehký průběh nemoci. Podle svých slov by pak Covid znovu zvládl, ale bojí se právě vakcinace. „Je nespočet lidí jako já, pro které je vakcína větším rizikem než vir. Musím jednoznačně prohlásit, že podporuju informovaný souhlas, což vyžaduje možnost volby bez nátlaku,” uvedl.

 

Články, které by tě mohly zajímat