Právě vysíláme

Často jsem plakala kvůli tomu, že jsem dívka, přiznala Billie Eilish

6. ledna 2023 9:10
Často jsem plakala kvůli tomu, že jsem dívka, přiznala Billie Eilish

Billie Eilish byla stanicí BBC zařazena do listu Top žen pro rok 2022. Slavná zpěvačka ovšem záhy na to přiznala, že kvůli tomu, že se narodila jako žena v minulosti dost často trpěla a propukala v pláč.

Billie patří mezi největší hvězdy světové hudební scény a v pouhých 20 letech si podmanila celou planetu. I ona ovšem v minulosti bojovala sama se sebou a myslela si, že jako žena nemá šanci v hudebním byznyse prorazit. „Nevěřila jsem, že se dostanu tam, kde jsem nyní. Často jsem plakala kvůli tomu, že jsem dívka a cítila naprostou beznaděj. Necítila jsem od společnosti respekt ženám v hudebním průmyslu,“ uvedla pro BBC a přiznala své další strasti, které zažívala jako mladší.

Eilish se jako náctiletá domnívala, že nikdy nebude mít koncertní show, jaké nabízí svým fanouškům dnes. Rovněž se obávala hudebního průmyslu a toho, že ji tento krutý byznys sváže do okovů. „Nikdy jsem si nemyslela, že budu takto svobodná,“ říká zpěvačka.

Dle ní se postavení žen v showbyznysu změnilo a nyní už nezáleží tolik na tom, jak zpěvačka vypadá. „Ženy vypadají jinak, chovají se jinak a mají úplně jiný styl. Teď je to taková velmi široká paleta barev a stylů a je hezké to vidět. Je to osvěžující a nové a nikdy dříve to tak nebylo. Je opravdu skvělé být toho součástí,“ říká Billie, která se proslavila nošením volného oblečení, zelenými vlasy a korpulentní postavou. Její ojedinělý styl ovšem následují dívky po celém světě a Billie se tak stala ikonou.

Články, které by tě mohly zajímat