Právě vysíláme

Céline Dion chystá dokument, otevřeně v něm promluví o své nemoci

1. února 2024 10:10
Céline Dion chystá dokument, otevřeně v něm promluví o své nemoci

Céline Dion trpí disociativní poruchou hybnosti, které se projevují ztuhlostí trupu a končetin a svalovými křečemi. Podle nejnovějších informací už dokonce neovládá ani své hlasivky. Nejen o své nemoci se rozhodla promluvit v dokumentu I Am: Céline Dion, který by měl vyjít v nejbližší době.

Kanadská zpěvačka Céline Dion měla v České republice vystoupit už v roce 2020. Kvůli koronaviru se její show několikrát odsunula, aby byla nakonec úplně zrušena. Už ne však vinou covidu, ale zdravotního stavu zpěvačky. Projevila se u ní totiž disociativní porucha, kvůli které postupně přestává ovládat své svaly.

Do osobního života zpěvačky má fanoušky nyní vtáhnout dokument I Am: Céline Dion. Promluví nejen o své kariéře, ale právě také zdravotních problémech. „Poslední léta pro mě byly výzvou. Zjistili mi nemoc, se kterou jsem se učila žít a zvládat ji. Ale nenechala jsem ji, aby mě definovala,“ uvedla pětapadesátiletá interpretka.

„Během téhle cesty jsem si uvědomila, jak moc mi chybí moji fanoušci. Rozhodla jsem se tedy o této části svého života natočit dokument a zvýšit tak povědomí o mé nemoci, abych pomohla ostatním, kdo mají stejnou diagnózu,“ vysvětlila Dion, proč právě nyní přichází s dokumentem.

Životopisný film vznikal pod taktovkou režisérky Irene Taylor a bude sledovat především zpěvaččin boj s nemocí. O ní poprvé promluvila v prosinci roku 2022. Vyjde na Amazonu, přesné datum ale zatím známé není.

Články, které by tě mohly zajímat