Právě vysíláme

Céline Dion ruší evropské turné. Se slzami v očích přiznala vážnou chorobu

8. prosince 2022 14:07
Céline Dion ruší evropské turné. Se slzami v očích přiznala vážnou chorobu

Céline Dion se slzami v očích zrušila své evropské turné. Zpěvačka totiž fanouškům přiznala, že trpí vzácnou chorobou.

Na svých sociálních sítích zveřejnila slavná popová diva velmi smutné video, které chytne za srdce i toho největšího cynika. Umělkyně přiznala, že trpí tzv. stiff-person syndromem (SPS), který zasahuje především svaly. Z lidí nemocných touto chorobou dělá tzv. „lidské sochy“. Pacienti nemohou ovládat ztuhlé svaly a nejsou schopni kontrolovat pohyby těla. Na nemoc doposud neexistuje lék. Syndrom se dá pouze prostřednictvím léků zpomalit.

„Potýkala jsem se se zdravotními problémy dlouho a bylo pro mě těžké o nich hovořit,“ řekla ve video Céline a uvedla, že touto chorobou trpí cca jeden člověk a jednoho milionu. „Velmi mě bolí, že vám musím oznámit zrušené svého evropského turné. Zpěv je to, co dělám celý můj život. Moc mi chybí vás všechny vidět a být na pódiu,“ dodala s tím, že kvůli nemoci jsou ovlivněny i její hlasivky. Zpěvačka rovněž trpí nepříjemnými „škuby“ těla a má potíže s chůzí. „Stále to onemocnění studujeme, ale už víme, že způsobovalo všechny ty křeče, kterými jsem v poslední době trpěla,“ řekla.

Dion je obklopena týmem odborníků a každý den spolupracuje i se sportovními lékaři, kteří jí pomáhají. Už skoro před rokem byla ovšem zpěvačka nucena zrušit turné po USA. Pravděpodobně ze stejných důvodů.

Články, které by tě mohly zajímat