Právě vysíláme

Český slavík zná nejlepší interprety, jsou mezi nimi Martina Pártlová, Pokáč nebo Mirai

8. listopadu 2021 9:10
Český slavík zná nejlepší interprety, jsou mezi nimi Martina Pártlová, Pokáč nebo Mirai

V letošním kole ankety Český slavík je dohlasováno. Organizátoři představili v každé kategorii dvanáct interpretů, kteří získali od diváků nejvíce hlasů a zároveň spustili hlasování pro Objev roku. Tím se mohou stát Annabelle, Bert & Friends a Michal Horák.

Jak organizátoři uvedli, do ankety se zapojilo přibližně 210 tisíc osob, které poslaly svým oblíbeným interpretům rekordních 1,6 milionu hlasů. Diváci mohli svůj hlas poslat v každé kategorii maximálně pěti umělcům, z nichž každý získal podle nového systému D21 jeden bod. Kdo vyhraje zlaté, stříbrné a bronzové slavíky se diváci dozví v pátek 19. listopadu.

Mezi dvanáctkou nejlepších zpěvaček je mimo jiné moderátorka Evropy 2 Martina Pártlová, která má na svém kontě spolupráce s Čechomory, Post-It nebo Markem Ztraceným. Dalšími nominovanými jsou Monika Absolonová, Monika Bagárová, Lucie Bílá, Eva Burešová, Ewa Farna, Marta Jandová, Aneta Langerová, Lenny, Olga Lounová, Lucie Vondráčková a Hana Zagorová.

Zpěvákem roku se může stát Václav Noid Bárta, Ben Cristovao, Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Daniel Landa, Mirai Navrátil, Jaromír Nohavica, Tomáš Ortel, Pokáč, Josef Vojtech a Marek Ztracený. Mezi kapelami obdrželi nejvíce hlasů Chinaski, Divokej Bill, Dymytry, Jelen, Kabát, Kryštof, Lucie, Mirai, Ortel, Rybičky 48, Škwor a Slza.

Nově mohli diváci poslat svůj hlas také rapperům a hip-hopparům. Mezi dvanáctku nejlepších poslali Atmo Music, Ektora, Paulieho Garanda, Lipa, Marpa, Nik Tenda, PSH, Raega, Řezníka, Sharlotu, Viktora Sheena a Yzomandiase.

Spolu s ukončením hlasování v hlavních kategoriích odstartovalo hlasování pro Objev roku. V ní už si budou moci diváci vybrat z konkrétních možností. Ty určila šestičlenná porota složená z hudebních odborníků. Mezi nominovanými jsou rapperka Annabelle, kapela Bert & Friends a písničkář Michal Horák.

Slavnostním večerem provedou Ondřej Sokol a Aleš Háma. Na slavnostním ceremoniálu vystoupí Ewa Farna, Marek Ztracený a další. Původně měl na něm zahrát i Tomáš Klus, ten se ho však kvůli hlavnímu mediálnímu partnerovi rozhodl nezúčastnit. Můj bojkot akcí, kde jakýmkoli způsobem participuje Ten svěřenecký fond, se bohužel vztahuje i na vzkříšeného Slavíka. Je to jeden ze dvou důvodů. Ten druhý to na sebe řekne sám. Akce se nezúčastním. Nic ve zlém. Jenom důslednost,“ uvedl zpěvák na svých sociálních sítích.

Články, které by tě mohly zajímat