Právě vysíláme

Colours ohlašují třetího headlinera, v Ostravě to rozbalí legendární Lenny Kravitz

1. prosince 2023 11:04
Colours ohlašují třetího headlinera, v Ostravě to rozbalí legendární Lenny Kravitz

Legendární umělec Lenny Kravitz vystupuje na evropských festivalech jen zřídka. Během svého nadcházejícího turné však vystoupí v České republice! Colours Of Ostrava tak přivítá tvůrce ikonických hitů, který hudbou vystavěnou na pevných základech rocku, funku, soulu a rhythm and blues oslovuje miliony fanoušků. Během jeho vystoupení v Dolních Vítkovicích zazní skladby z nové desky Blue Electric Light, jejíž vydání je ohlášeno na březen 2024.

Lenny Kravitz je nominantem i držitelem dlouhé řady ocenění, mezi nimiž se zvláště vyjímá Grammy za mužský rockový vokální výkon, kterou v letech 1999 až 2002 získal čtyřikrát za sebou, čímž vytvořil dosud nepřekonaný rekord. Slušný úspěch, a to především v Evropě, mu přineslo hned jeho první funkrockově laděné album Let Love Rule z roku 1989, na kterém si nahrál většinu nástrojů sám. Po vydání tohoto debutu začal Lenny dostávat nabídky vystupovat jako předskokan na koncertech takových hvězd, jako Tom Petty, Bob Dylan a David Bowie.

Počínaje druhým, a to hned dvouplatinovým albem Mama Said najel Lenny Kravitz na ďábelskou hvězdnou dráhu, z níž od té doby nevystoupil. Hit střídal hit, kterých bylo tolik, že když devátou dekádu završil kompilační deskou Greatest Hits, prodalo se jí přes jedenáct milionů kusů a výběr se stal jedním z nejúspěšnějších alb té doby. V Ostravě Lenny Kravitz představí své zbrusu nové album Blue Electric Light, které vyjde na jaře 2024.

Jsem nesmírně šťastná, protože se nám při skládání programu opravdu daří! Hudební nabídka pro rok 2024 reprezentuje nebývale široké spektrum žánrů v podání nesporně kvalitních interpretů. V programu máme několik letošních nominantů na Grammy i další ceny a teď také globální legendu rockové a funky muziky Lennyho Kravitze. O jeho vystoupení jsme usilovali v minulosti již několikrát a letos to konečně vyšlo,“ komentovala ohlášení další vystupující hvězdy ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Organizátoři zveřejnili také další nová jména příštího ročníku. Na festival se po 18 letech vrací newyorská punková legenda Gogol Bordello, dále byla ohlášena afrobeatová kapela Bixiga 70 z Brazílie a galicijská diva Mercedes Peón. Z Austrálie dorazí raper Genesis Owusu, z Polska duet Kwiat Jabłoni a z Glasgow skladatel a zpěvák se syrovým hlasem Murdo Mitchell. V roce 2024 dále vystoupí již dříve ohlášení Sam Smith, rocková legenda Queens Of The Stone Age, britský producent a zpěvák James Blake, multiinstrumentalista Dennis Lloyd či texaské trio Khruangbin.

Další dosud ohlášená jména jsou: britská multiinstrumentalistka, skladatelka a zpěvačka Bat For Lashes, s umělou inteligencí experimentující zpěvačka Sevdaliza, německá elektronická legenda Tangerine Dream, japonský buddhistický mnich Yogetsu Akasaka, holandská kapela Son Mieux a německé trio Klangphonic.

Články, které by tě mohly zajímat