Právě vysíláme

Dojemné video. Fanoušci dokončili za Lewise Capaldiho píseň, když mu Touretteův syndrom znemožnil zpívat

24. února 2023 8:10
Dojemné video. Fanoušci dokončili za Lewise Capaldiho píseň, když mu Touretteův syndrom znemožnil zpívat

Lewis Capaldi minulý rok oznámil, že má Touretteův syndrom, kvůli kterému mu samovolně tiká ve svalech. Znát je to také na koncertech, kdy kvůli nim muzikant nemůže zpívat. „Za zády“ má však vždy fanoušky, kteří ho podpoří. Mrkni na dojemné video z jednoho z posledních vystoupení!

Lewis Capaldi je aktuálně na turné k připravovanému albu Broken By Desire To Be Heavenly Sent, které vyjde už letos v květnu. Před několika dny vystoupil také v Praze, kde s ním moderátor Evropy 2 Jindra Ekl udělal rozhovor. Mrknout na něj můžeš zde. Stejně jako na ostatních koncertech bylo i na zpěvákově tuzemském vystoupení znát, že zdravotně není zcela v pořádku.

Minulý rok v září oznámil, že má Touretteův syndrom, proto mu během koncertů nekontrolovaně cuká ve svalech, především pak v rameni. Rozhodl se jít s problémem na veřejnost zejména proto, že se internetem nesla zpráva o jeho závislosti na kokainu.

„Přichází to kdykoliv. Když jsem nadšený, vystresovaný, šťastný. Některé dny jsou více bolestivé, jiné méně. Zdá se to horší, než to je. Jen to někdy není úplně pohodlné. Ale vždy to přijde, a pak zase odejde,“ uvedl muzikant.

Kvůli syndromu nemohl podat stoprocentní výkon ani během jednoho z posledních koncertů. Neovladatelné tiky ho přinutily přestat zpívat. V tu chvíli však muzikanta podrželi fanoušci a hit Someone You Loved dozpívali za něj. Záznam z vystoupení s touto skladbou na svém instagramu následně zveřejnila příznivkyně Katharina a během několika okamžiků se stal virálním.

„Mám Touretteův syndrom, proto se na videu trochu kroutím. Nic neobvyklého, jsem v naprostém pořádku. Stává se to, když jsem unavený, nervózní nebo nadšený,“ okomentoval video Capaldi, ke kterému se také dostalo. Podívej se, jak ho fanoušci podrželi!

Články, které by tě mohly zajímat