Právě vysíláme

Domácí násilí i sebevražda maminky. Martin Chobot se vyrovnává s tragédií i pomocí nového singlu

20. prosince 2022 12:56
Domácí násilí i sebevražda maminky. Martin Chobot se vyrovnává s tragédií i pomocí nového singlu

Muzikant Martin Chobot žije ve spokojeném manželství s Ewou Farnou a vychovává dvě děti. Málokdo ovšem ví, že sympatický kudrnáč má za sebou velmi smutnou rodinnou minulost. Z ní se ovšem Martin vyzpíval v jedné ze svých vydaných písní.

Chobot nedávno vydal debutové album Pootevřené dveře a na svět vypustil i singl To všechno z lásky. Ten pojednává o jeho matce, která zažila domácí násilí a před dvaceti lety spáchala sebevraždu.

Muzikant se s rodinnou tragédií smířil a v rozhovoru pro Novinky.cz uvedl, že na matku už se dávno nezlobí. Píseň složil i proto, aby se lidé s podobným osudem mohly se singlem ztotožnit. „Že o obsahu písniček mluvím, přišlo na popud Ewy. Říkala mi, že bych měl odhalit jejich pozadí, protože by se s nimi mohl někdo víc ztotožnit. Mluvit o textu skladby To všechno z lásky mi nejdřív přišlo moc osobní. Nakonec jsem se ale nechal přesvědčit i v tomhle případě, a jsem rád,“ řekl.

Chobotova maminka natočila v roce 2013 dokument o domácím násilí. Dva měsíce po premiéře spáchala sebevraždu. Dle Chobotových slov trpěla depresemi, se kterými si nedokázala poradit.

Ačkoliv byla smrt milované osoby velmi těžká, pro Chobota byl mámin příběh i ponaučením. „Jeli jsme s mým bráchou a mámou jednou autem a ona nám během cesty řekla: Jestli někdy vztáhnete ruku na ženu, tak přestanete být mými syny. Věděla, co říká, a ta věta mě provází a bude provázet celý život,“ říká Chobot.

 

Články, které by tě mohly zajímat