Právě vysíláme

Ed Sheeran vydává album =, představil ho sérií skečů

29. října 2021 8:10
Ed Sheeran vydává album =, představil ho sérií skečů

Ed Sheeran vydal novou desku =, která obsahuje celkem čtrnáct skladeb, z nichž Shivers, Bad Habbits a Visiting Hours už zpěvákovi fanoušci znají. Jde o jeho první album po čtyřech letech, vůbec poprvé se však musí postarat o jeho promování z domu. Měl totiž pozitivní test na koronavirus.

„Můj život se v posledních letech výrazně změnil – oženil jsem se, stal se otcem, zažil jsem ztrátu. A nad těmito tématy v nových nahrávkách přemýšlím. Equals vnímám jako album, na kterém jsem dospěl,“ říká zpěvák o své čtvrté studiové desce, na kterou zařadil hned čtrnáct songů.

Jak nedávno přiznal, písničky napsal v průběhu čtyř let, jež následovaly po vydání fenomenálně úspěšné desky Divide. V tomto období také vydal koncepční mixtape No. 6 Collaborations Project s řadou věhlasných hostů, absolvoval dlouhé turné s dvěma pražskými zastávkami, oženil se s bývalou spolužačkou Cherry Seaborn a stal se šťastným otcem.

Většinu nových skladeb alba Equals koprodukoval Fred Gibson známý jako Fred Again a také Johnny McDavid, se kterým Sheeran připravoval desku Divide. Mezi dalšími spolupracovníky jsou například Steve Mac, písničkář Foy Vance nebo Edův bratr Matthew.

Sheeran začátkem týdne oznámil, že měl pozitivní test na koronavirus a musí proto zůstat v izolaci. Přislíbené rozhovory slíbil poskytnout z prostředí domova, stejně tak chystá také virtuální vystoupení. „Omlouvám se všem, které jsem zklamal, zůstaňte v bezpečí,“ uvedl zpěvák.

Menší ochutnávku z alba poslal fanouškům zpěvák 25. října, kdy na svém youtubovém kanále zveřejnil takzvané YouTube Shorts, tedy krátká videa, která natočil právě na songy z desky Equals. „Natáčení mě bavilo. Bylo super prozkoumávat nové tvorby klipů tím, že jsme téma každé skladby museli představit originálním způsobem,“ nechal se slyšet Sheeran.

Články, které by tě mohly zajímat