Právě vysíláme

Emma Drobná odešla z instagramu, stala se obětí vydírání

1. února 2022 8:10
Emma Drobná odešla z instagramu, stala se obětí vydírání

Emma Drobná a její přítel Filip Šebo se rozhodli odejít z instagramu. Stejně jako Dominika Kavaschová a Zdena Studenková se stali oběťmi neznámého útočníka, který se dostal k jejich osobním věcem. „Necítíme se bezpečně, proto odcházíme. Doufám, že nás pochopíte,“ uvedla zpěvačka.

Emma Drobná, Dominika Kavaschová, Zdena Studenková a možná i další slovenské zpěvačky a herečky se staly oběťmi neznámého útočníka. Ten se měl údajně dostat k jejich soukromým fotografiím a dalším osobním údajům a vyhrožovat jim jejich zveřejněním, pokud mu nezaplatí požadovanou částku.

„Před pár dny mi někdo napsal na Instagram, že má mé intimní fotky. Ignorovala jsem to, protože jsem si tehdy vůbec neuvědomila, že nějaké mám,“ uvedla Kavaschová s tím, že jí však zmiňované snímky dotyčný následně poslal. Vysvětlila, že na nich není nic pobuřujícího, vzhledem k tomu, že jde ale o její osobní fotografie, nechtěla by, aby je někdo viděl.

Do podobné situace se dostala i Emma Drobná, která oznámila, že kvůli vyděrači odešla z instagramu. „Někdo neznámý nás kontaktoval, že se naboural do našich účtů, stáhl si všechny kontakty, fotky a osobní materiály, začal nám vyhrožovat, začal nás dokonce vydírat, abychom mu něco zaplatili, aby to nedával ven, s čím samozřejmě vůbec nesouhlasíme,“ uvedl ve videu s Drobnou její přítel Filip Šebo s tím, že se údajně už měly některé fotografie dokonce dostat ven, a proto se dvojice rozhodla sociální sítě opustit.

Vydírání čelí i Zdena Studenková. „Je hrozné, že ten člověk to zkouší i na mě. Že se leknu, že možná někde něco objeví, ale neobjeví. Přidávám se k tomu, co pověděla Dominika a vyzývám lidi, aby byli obezřetní a dávali si pozor na to, co nahrávají a sdílení,“ uvedla.

Články, které by tě mohly zajímat