Právě vysíláme

Exkluzivně: Britský rapper Macca Wiles a slovenská Karin Ann vydávají společný song o toxických vztazích

29. dubna 2021 10:30
Exkluzivně: Britský rapper Macca Wiles a slovenská Karin Ann vydávají společný song o toxických vztazích

Píseň, která řeší aktuální jev lockdownové doby. Toxicitu ve vztazích mezi partnery. To je téma nové skladby Sociopathic, ve které se sešli osmnáctiletá slovenská zpěvačka Karin Ann a třiadvacetiletý britský hudebník Macca Wiles.

Přestože oba žijí na jiném konci Evropy, mají mnoho společného: třeba první celosvětové úspěchy, rotující singly v několika evropských zemích nebo to, že se jim oběma začalo dařit v době, kdy společnost zasáhla celosvětová pandemie.

Karin i Maccu zároveň média označují za nové nejvýraznější hlasy evropské Generace Z. Produkce jejich společné skladby Sociopathic se ujal známý hudební producent Matt Schwartz, který má na kontě spolupráci s hvězdami jako jsou Yungblud, Massive Attack nebo zpěvačka Halsey.

Sociopathic je o vztazích. O tom, co se může stát, když se vztah mezi dvěma lidmi pokazí, a dojte k tomu, že si lidé přivodí bolest i emocionální traumata jak navzájem, tak i sami sobě,“ popisuje rodačka ze slovenské Čadce Karin Ann, která stihla za krátkou dobu zaujmout redaktory amerických The New York Times, německého Bildu nebo evropské MTV a dostala pozvání absolvovat vyprodané polské turné s hvězdnou zpěvačkou Sanah.

Macca zase vyrostl ve Velké Británii a později se přestěhoval do Atlanty, kde ho okouzlil tamější jižanský rap. Do Londýna se vrátil s novými zkušenostmi a americkou hudbu, kterou okořenil jedinečným hlasovým projevem a kytarovými riffy. Vznikl tak jeho unikátní hudební styl, jež si okamžitě začal podmaňovat rádiové posluchače po celém světě. „Vždycky jsem chtěl vyprávět příběhy. V písničkách mluvím o věcech, o kterých se lidem příliš nechce hovořit, protože se často bojí ukázat svou emoční stránku,“ popisuje mladý hudebník.

Karin Ann sbírá fanoušky v Evropě i mimo ni svým divokým přístupem k alternativní popové hudbě, který je jak konfrontační, tak zranitelná. Její hudební videa, která provokují k přemýšlení, nashromáždila téměř 2 miliony zhlédnutí na YouTube a zkoumala širokou škálu témat, včetně rovnosti pohlaví (Babyboy), toxicity pro život a lásku (3 AM) a duševního zdraví (I Yearn For Agony).

Aktuální singl sociopathic předznamenává debutové EP Karin Ann, které vyjde v květnu.

 

Zdroj: BrainZone, Ondřej Pýcha

Články, které by tě mohly zajímat