Právě vysíláme

Exkluzivně na Evropě 2: kapela SLZA přichází s druhým očekávaným singlem a videoklipem Celibát

22. března 2015 21:00
Exkluzivně na Evropě 2: kapela SLZA přichází s druhým očekávaným singlem a videoklipem Celibát

Nejsledovanější objev hudební scény – kapela SLZA –
přichází s druhým očekávaným singlem a videoklipem

Nová popová formace SLZA, která aktuálně patří k nejsledovanějším objevům české hudební scény, přichází po nevídaném zásahu svého debutového singlu „Lhůta záruční“ s očekávaným druhým hitem „Celibát“. „Text písničky je postaven na protikladech symbolizujích překážky, které musíte překonat, abyste zachránili vztah“, vysvětluje kytarista Lukáš Bundil a dodává: „Věřili jsme, že Lhůta záruční by posluchače mohla zaujmout. Zájem, který vyvolala, ale nečekal nikdo. Pozitivní reakce a ohlasy jsou pro nás strašně motivující.“

Kapela k singlu představuje rovnou videoklip, který se natáčel v průběhu letošního března v nádherných prostorách barokního zámku Liblice, jehož posledními vládci a vlastníky byli Valdštejnové. Režie se ujal uznávaný televizní a filmový režisér Vít Karas, který mimo jiné spolupracoval na několika videoklipech Xindla X, stojí za režiií pohádky Micimutr či populárním televizním cyklem Škoda lásky. Role divy mezi dvěma muži se ujala sympatická Barbora Zelená, modelka a finalistka České Miss 2011.

„Písnička byla nesmírně chytlavá a inspirativní od prvního poslechu, což je pro mě rozhodující, abych byl pro ni přínosem, nikoliv hrobníkem. Od první chvíle jsem viděl obrazy touhy, krásy a vášně, ale jistou hořkost z nemožnosti naplnění a míjení. Tenhle pocit jsme se s mými spolupracovníky snažili vtisknout do naší vize,“ říká Vít Karas, režisér videoklipu.

Dvojice SLZA (ve složení Petr Lexa – zpěv a Lukáš Bundil – kytara) se na české hudební scéně objevila před necelým půl rokem a od té doby sklízí samé úspěchy. Singl „Lhůta záruční“ je již několik týdnů nejhranější českou písní v éteru  a videoklip má více než 3 miliony zhlédnutí na YouTube. Kromě toho zvítězili v Hudebních cenách Evropy 2 (kapela a objev roku) a  dvě stříbrné ceny si odnesli z Hudebních cen Žebřík (objev a píseň roku). „Velmi si těchto cen vážíme. Samotné nominace jsou pro nás oceněním naší práce ze stran pořadatelů, ale to nejdůležitější pro nás však představují naši fanoušci, kteří je svými hlasy proměnili ve výhry a dali nám tak najevo, že je tvorba Slzy oslovuje. Moc jim za to děkujeme,“ zaznělo od Petra s Lukášem.

Petra s Lukášem najdete v posledních dnech převážně ve studiu, kde s producentem Daliborem Cindlinským jr. připravují materiál pro své debutové album a hlavně repertoár pro blížící se koncertní sezónu.  

„Nemůžeme se dočkat, až naše písničky budeme hrát naživo. Skládání a nahrávání ve studiu je krásná práce, ale až na koncertě vidíte okamžité reakce lidí, vnímáte je, jste v bezprostředním kontaktu,“ těší se Petr a Lukáš doplňuje: „Slza je dvojice, na koncertech s námi však budou vystupovat tři doprovodní muzikanti. Koncertní podoba písniček bude stejná jako znají posluchači z nahrávek.“

 Kompletní přehled plánovaných vystoupení: http://skupinaslza.cz/koncerty/

 http://www.skupinaslza.cz

https://www.facebook.com/skupinaslza

 

Kredit fotografií: Tomáš Nosil/Universal Music 

Články, které by tě mohly zajímat