Právě vysíláme

Foo Fighters budou po smrti bubeníka Hawkinse pokračovat dál

7. ledna 2023 9:10
Foo Fighters budou po smrti bubeníka Hawkinse pokračovat dál

V březnu loňského roku zasáhla kapelu Foo Fighters tragická zpráva. Krátce před koncertem v kolumbijské Bogotě se předávkoval drogami bubeník Taylor Hawkins, který hrál v sestavě od roku 1997. Po jeho smrti si dali Foo Fighters pauzu, nyní potvrdili, že se rozhodli pokračovat i bez něj.

Fanoušci Foo Fighters si téměř rok po smrti bubeníka Taylora Hawkinse mohou oddechnout. Jejich oblíbená sestava v čele s Davem Grohlem bude pokračovat. Avšak už nyní tuší, že jí bude spoluhráč na pódiu velmi chybět. „Bez Taylora bychom se nikdy nestali kapelou, kterou jsme byli. A víme, že bez Taylora budeme úplně jinou skupinou,“ uvedli Foo Fighters na instagramu.

Kapela vznikla před sedmadvaceti lety, rok 2022 byl pro ni nejtragičtějším v historii. „Připomněli jsme si, jak vděční jsme za lidi, které milujeme a ceníme si jich, a také za milované, kteří už tady s námi nejsou. Foo Fighters vznikli, aby reprezentovali léčivou sílu hudby. Za posledních 27 let naši fanoušci vybudovali světovou komunitu, podpůrný systém, který nám pomohl dostat se přes ty nejhorší časy. Místo, kde můžeme sdílet naši radost i bolest, naše naděje a strachy,“ napsala sestava.

Potvrdila zároveň, že už brzy ji fanoušci budou moci opět vídat na pódiích. Zda kapela angažuje nového bubeníka, a kdo to bude, zatím není jasné. „Víme, že vy, fanoušci, jste pro Taylora opravdu moc znamenali. Také víme to, že on velmi znamenal pro vás. A víme, že až se znovu potkáme, a bude to brzy, bude duchem s námi každý večer.“

Na podzim odehráli Foo Fighters dva vzpomínkové koncerty na počest právě Hawkinse. Účastnili se jich Miley Cyrus, Lars Ulrich, Brian May, Roger Taylor nebo syn bubeníka Oliver Shane.

Články, které by tě mohly zajímat