Právě vysíláme

Frontman Blur se pustil do Taylor Swift. „Nepíšeš si vlastní songy,“ napsal

28. ledna 2022 11:10
Frontman Blur se pustil do Taylor Swift. „Nepíšeš si vlastní songy,“ napsal

Zpěvák Blur Damon Albarn obvinil v rozhovoru pro Los Angeles Times Taylor Swift z toho, že si nepíše vlastní písně. Ačkoliv se ji snažil redaktor bránit, frontman kapely si stál za svým. Zpěvačce uznal zásluhy pouze za co-writing. Rozhovor se dostal i k samotné interpretce, která se neváhala ohradit.

Taylor Swift patří mezi nejúspěšnější zpěvačky současnosti. Nechává se slyšet, že si písně píše sama, ne všichni jí to však věří. Mezi takové lidi patří i lídr Blur Damon Albarn, který v rozhovoru pro Los Angeles Times řekl, že si „nepíše své songy sama“. Redaktor se hudebnici snažil bránit slovy: „Možná Vás Taylor nebaví, ale rozhodně si píše své písně sama,“ uvedl.

Albarn si však stál za svým. „Samozřejmě, že píše. Na některých se totiž podílí. Ale to se nepočítá. Vím, co znamená spolupracovat na skladbě. Je to něco jiného než ji sám napsat. Nechci ji nějak hejtovat, jen říkám, že je mezi tím rozdíl. To ale neznamená, že výsledek není skvělý. I ti největší zpěváci, jako například Ella Fitzgerald, si nepsali vlastní songy,“ uvedl s tím, že velmi jako skladatele obdivuje Billie Eilish a jejího bratra Finnease.

Slova Albarna se donesla až k samotné Swift, která neváhala a reagovala na ně na svém twitteru„Než jsem viděla tenhle tweet, byla jsem tvou velkou fanynkou. Napsala jsem všechny své písně,“ ohradila se. „Nemáš vůbec pravdu. Nemusíš mít rád mé songy, ale je trochu sprosté, že se mě snažíš zdiskreditovat. Wow. P. S.: Tenhle tweet jsem napsala sama, pokud by Tě to zajímalo,“ dodala.

Během pár hodin se zpěvačka dočkala odpovědi. „Souhlasím s tebou. Mluvil jsem v rozhovoru o psaní songů a bohužel to upravili a použili jako clickbait. Bezvýhradně a bezpodmínečně se omlouvám. Poslední věc, kterou bych chtěl udělat, je zdiskreditovat Tě jako autorku tvých písní. Doufám, že to chápeš,“ napsal Albarn.

Články, které by tě mohly zajímat