Právě vysíláme

Frontman Guns N‘ Roses Axl Rose u soudu čelí obvinění ze sexuálního napadení

23. listopadu 2023 10:13
Frontman Guns N‘ Roses Axl Rose u soudu čelí obvinění ze sexuálního napadení

Bývalá modelka Sheila Kennedy u soudu obvinila frontmana rockové kapely Guns N‘ Roses Axla Rose, že ji v roce 1989 v hotelovém pokoji v New Yorku sexuálně napadl. Rose čelil obvinění z domácího i sexuálního násilí v minulosti několikrát, připomíná magazín Rolling Stone.

Kennedy uvádí, že po incidentu trpěla symptomy podobnými posttraumatické stresové poruše, úzkostmi a depresí, které poškodily její kariéru. Zpěvákův advokát se k případu zatím nevyjádřil.

Kennedyžalobě uvádí, že zpěváka jedné z nejslavnějších rockových kapel přelomu 80. a 90. let potkala v únoru v nočním klubu v New Yorku a později té noci šla společně s ním, jinou modelkou a budoucím moderátorem hudební stanice MTV Rikim Rachtmanem do hotelu, kde celá skupina požila alkohol a kokain.

Na hotelovém pokoji měla Kennedy s Rosem údajně krátkou milostnou interakci, s níž souhlasila, „jelikož jí Rose připadal atraktivní“. Rose však podle Kennedy později začal mít sex s druhou modelkou v témže pokoji a navrhoval skupinový sex i s Kennedy a Rachtmanem, což dvojice odmítla a z místnosti odešla. Rose poté údajně začal být násilnický, Kennedy „jako neandrtálec s nekontrolovatelnou zlostí přitáhl zpět do své ložnice“, svázal jí ruce za zády punčochou a znásilnil ji, stojí v žalobě.

Kennedy o incidentu napsala také ve své autobiografii No One’s Pet (Ničí mazlíček) v roce 2016 a později o něm mluvila v dokumentu Look Away (Nedívej se) z roku 2021, který mapuje sexuální násilí v hudebním průmyslu minulého století.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat