Právě vysíláme

Grammy jsou rozdány: Nahrávku roku má Miley Cyrus, Taylor Swift zase nejlepší album

5. února 2024 9:14
Grammy jsou rozdány: Nahrávku roku má Miley Cyrus, Taylor Swift zase nejlepší album

Albem roku se na hudebních cenách Grammy v noci na pondělí stala deska Midnights od Taylor Swift, která tuto kategorii opanovala už počtvrté, což je nový rekord.

Zřejmě nejoblíbenější zpěvačka současnosti na předávání cen v Los Angeles také rovnou ohlásila nové album nazvané Tortured Poets Department. V dalších z celkem 94 kategorií cenu braly například Billie Eilish za píseň roku, Miley Cyrus za nahrávku roku či Victoria Monét za objev roku. Během slavnostního ceremoniálu v Los Angeles policie v poutech odvedla rappera Killera Mikea, který předtím stačil vyhrát tři zlaté gramofonky.

„Ráda bych vám řekla, že tohle je ten nejšťastnější moment mého života,“ uvedla při přebírání ceny Swift, která ale zároveň podotkla, že stejně šťastná se cítí, když tvoří a vystupuje.

Na 66. ročníku Cen americké hudební akademie obdržela tato americká zpěvačka také Grammy za nejlepší popové vokální album, a fanouškům a fanynkám pak podle agentury AP prozradila „tajemství, které jsem před vámi poslední dva roky tajila, a to, že 19. dubna vychází moje zbrusu nové album“.

„Děkuji ti, Greto Gerwig, za natočení nejlepšího filmu roku,“ vzkázala ve své děkovné řeči zase Billie Eilish režisérce filmu Barbie, který doprovodila její píseň roku What Was I Made For?

Miley Cyrus se mohla radovat z cen za nejlepší nahrávku a nejlepší popové sólové představení za píseň Flowers, zpěvačka známá jako SZA, která šla do večera s nejvíce – devíti – nominacemi, si zase odnesla cenu za nejlepší r’n’b píseň za hit Snooze.

Několik úspěchů si připsal i Killer Mike, kterého ale ze sportovní haly, kde se ceny předávaly, z dosud neznámých důvodů vyvedla policie v želízkách.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat