Právě vysíláme

Hailey Bieber podstoupila operaci srdce, měla v něm více než centimetrový otvor

30. dubna 2022 13:10
Hailey Bieber podstoupila operaci srdce, měla v něm více než centimetrový otvor

Hailey Bieber byla v polovině března hospitalizovaná v nemocnici s příznaky mozkové mrtvice poté, když se jí během snídaně s manželem udělalo špatně. Lékaři následně zjistili, že příčinou byl malý otvor v jejím srdci, který se po narození obvykle uzavírá. Musela tak podstoupit operaci.

Modelka Hailey Bieber má za sebou dle svých slov jeden z nejstrašidelnějších zážitků ve svém životě. Zhruba před měsícem a půl byla hospitalizovaná s příznaky mozkové mrtvice. Okamžiky hrůzy nyní popsala ve videu sdíleném na sociálních sítích. „Seděla jsem s manželem u snídaně a najednou mě začala brnět pravá ruka. Přestávala jsem cítit prsty, pravá strana obličeje mi visela,“ vyprávěla Bieber, která dodala, že dokonce nemohla v jednu chvíli ani mluvit.

Vše trvalo kolem třiceti sekund, pro modelku to však bylo jako věčnost. Justin Bieber nechal na místo okamžitě zavolat sanitku. „Než se k nám dostali, byla jsem už docela v pořádku. Mohla jsem normálně mluvit a neměla jsem žádné problémy ani s obličejem, ani s rukou.“

V nemocnici podstoupila Bieber sérii vyšetření, která mozkovou mrtvici vyvrátila. Testy nakonec odhalily, že prodělala tranzitorní ischemickou ataku, jež bývá často nazývána slabou mrtvicí. Do mozku se jí nedostával dostatek kyslíku, což bylo způsobeno krevní sraženinou. Ke zdravotním problémům podle lékařů přispěly časté migrény, užívání antikoncepce, koronavirus a také modelčina cesta do Paříže a zpět během velmi krátké doby.

Následující den Bieber nemocnici opustila, až další vyšetření však ukázala, že se jí po narození přirozeně neuzavřel malý otvor v srdci, velký dvanáct až třináct milimetrů. Normálně putuje krev ze srdce do plic, z jejího srdce však unikla do mozku. Modelka tak podstoupila operaci, při níž byla díra uzavřena. Jak uvedla, vše se obešlo bez dalších komplikací.

„Ulevilo se mi, že se to všechno vyřešilo a já se od nejstrašidelnějšího zážitku svého života budu moci posunout dál,“ dodala nakonec Bieber, která zatím bere ještě aspirin a léky ředící krev. V závěru pak nezapomněla poděkovat lékařům.

Články, které by tě mohly zajímat