Právě vysíláme

„Je čas na prvního černého krále!“ bojoval proti rasismu MICHAEL JACKSON ve svých dopisech!

24. srpna 2020 14:10
„Je čas na prvního černého krále!“ bojoval proti rasismu MICHAEL JACKSON ve svých dopisech!

Nově zveřejněné dopisy Michaela Jacksona z roku 1987 odhalují jeho zuřivost nad rasismem v populární hudbě. Král popu se v dopisech opřel do hudebních legend.

Král popu bojoval proti rasismu

Michael Jackson se ve svých děsivých dopisech o rasové nerovnosti zaměřuje na hudební ikony jako The Beatles a Elvise Presleyho. Tajné dopisy byly psány v roce 1987, tedy na vrcholu Jacksonovi slávy. Nově byly zveřejněny v deníku The Sun.

„V celé historii bílí muži vždy označovali s Velkými bílými nadějemi, kteří dávali bílé nad černé, jako je Elvis jako král Rock and Rollu, Springsteen je šéf a Beatles jsou nejlepší,“ uvedl Jackson a přiznal, že Beatles, „byli dobří“, ale dodal, „nebyli lepší zpěváci nebo tanečníci než černí.“ Podle Jacksona nebyl Elvis „králem“ a on to chtěl dokázat. Michael ve svém dopise prohlašuje, že jednoho dne bude vládnout jako „král“!

Jackson byl přesvědčen, že běloši ovládají média a tisk a mohou přimět veřejnost, aby věřila tomu, co si oni přejí. Ze své zkušenosti uvedl, že nemohl být na obálce bílých publikací, a dodal, že mu bylo řečeno: „Na naše obálky nedáváme černé. Černí se neusmívají.“  Michael chtěl s předsudky bojovat: „Tohle TEĎ změním s mocí svých písní, tance, naprostého klidu a tajemného světa. Budu vládnout jako král, bílé děti mohou mít černé hrdiny, aby nevyrostly s předsudky.“ 

Zpěvák se zaměřil i na americkou rasistickou organizaci Ku Klux Klan a na rodiče, o kterých se obával, že vychovávají děti k předsudkům. Autor hitu Man In The Mirror odhalil, že si stanovil velký cíl: prodej 200 milionů kopií alba Thriller z roku 1982. „Mým cílem je stát se tak velkým a mocným. Stát se takovým hrdinou, ukončit předsudky. Aby tyto malé bílé děti mě milovaly prodejem více než 200 000 000 alb. To všechno ve mně zapálilo oheň, abych získal uznání, takže bílí a černoši ze všech ras mě milují, ale udělal jsem to kvůli hněvu. Miluji bílé lidi, černochy, všechny rasy. Chci být fér. Nyní je čas na můj královský majestát navždy. Chci, aby se všechny rasy milovaly jako jedna, “ uzavřel v dopise Král popu Michael Jackson.

Zdroj: The Sun

Články, které by tě mohly zajímat