Právě vysíláme

Je tu MIKA a diskotékový hit Ice Cream, který chutná po devadesátkách

6. června 2019 8:10
Je tu MIKA a diskotékový hit Ice Cream, který chutná po devadesátkách

Populární britský zpěvák Mika se ponořil do hudebních archivů a vynořil se inspirovaný devadesátkovým soundem diskoték. Na světě je melodická letní popová skladba Ice Cream. Nechte si chutnat!

Sám Mika přiznává, že největší inspirací mu při skládaní songu byl George Michael a dále odhaluje pozadí vzniku skladby. Ice Cream jsem napsal během jednoho velmi horkého dne. Byl to jeden z posledních dnů psaní a nahrávání nového alba, které trvalo dva roky. Byl srpen a já byl v Itálii. Chtěl jsem utéct někam daleko do moře a snít o tom, jak trávím léto s jednou naprostou výjimečnou osobou, která je mimo mojí ligu. Místo toho jsem ale zůstal sám s veškerým nepohodlím letního horka – potem, pracovními deadliny, žihadly od včel a bez klimatizace.“

Upřímně, na to jaká příkoří autor při skládání snášel, působí song vcelku pohodovým dojmem. Ice Cream pochází z pátého alba My Name Is Michael Holbrook, které vyjde 4. října letošního roku.

Renesanční člověk Mika, který je v jedné osobě skladatelem, hercem, módním návrhářem, ilustrátorem a glosátorem, za svou kariéru prodal přes 10 milionů desek a jeho tvorba se stala zlatou a platinovou ve 32 zemích světa. Mikovým prvním úspěšným singlem byla skladba Grace Kelly, která debutovala na první příčce v 11 zemích a prodalo se jí přes 7 milionů kopií. Mezi další nezapomenutelné Mikovy hity patří The Boy Who Knew Too Much, The Origin Of Love, No Place In Heaven a Relax (Take It Easy).

Články, které by tě mohly zajímat