Právě vysíláme

Kanye West pěl ódy na Adolfa Hitlera, Twitter mu znovu zablokoval účet

2. prosince 2022 12:46
Kanye West pěl ódy na Adolfa Hitlera, Twitter mu znovu zablokoval účet

Kanye West na svém twitteru zveřejnil snímek svastiky spojené s Davidovou hvězdou, symbolem nacismu a judaismu. Účet mu sociální síť zablokovala. V rozhovoru s Alexem Jonesem navíc ve čtvrtek chválil Adolfa Hitlera.

„Nepřehání to už?“ ptají se zřejmě fanoušci Kanyeho Westa nebo také Ye, jak se rapper přejmenoval. Muzikantovi sociální síť Twitter dočasně zablokovala účet poté, co na ní sdílel snímek svastiky spojené s Davidovou hvězdou, která je symbolem nacismu a judaismu. Na ten mu v krátké zprávě odpověděl Elon Musk. „Dělal jsem vše, co bylo v mých silách. On přesto znovu porušil naše pravidlo o podněcování k násilí. Jeho účet bude dočasně zablokován.“

Antisemitistické výroky měl West i během čtvrtečního rozhovoru se šiřitelem konspiračních teorií Alexem Jonesem. V něm chválil Adolfa Hitlera a nacismus. Zároveň odmítl, že by nacisté zabili šest milionů Židů, údaj popsal za „fakticky nesprávný“. Například v Německu jsou prohlášení popírající holocaust ilegální.

Kvůli antisemitistickým výrokům přišel rapper už dříve o spolupráci s několika značkami. Smlouvy s ním rozvázaly společnosti Gap, Balenciaga či Adidas.

Před několika dny rozlítil West Donalda Trumpa svou žádostí, aby se stal jeho viceprezidentem, až vyhraje volby v roce 2024. Potvrdil tak svou kandidaturu, o níž se doposud pouze spekulovalo. O post prezidenta se ucházel už v roce 2020. Kandidoval ve dvanácti státech, v ostatních nesplnil pravidla. Celkově získal pouze sedmdesát tisíc hlasů.

Články, které by tě mohly zajímat