Právě vysíláme

Kapela U2 představila zázračné pódium, které jí přiblíží k fanouškům v jevišti! Mrkněte na fotky

19. října 2018 16:10
Kapela U2 představila zázračné pódium, které jí přiblíží k fanouškům v jevišti! Mrkněte na fotky

Irská kapela opět potvrdila pověst hudebních pionýrů a představuje koncept vystoupení, který ji přiblíží fanouškům i v zadních řadách. Jak to dokázala? Budou ji následovat i jiní hudebníci?

U2 během dosavadního turné Experience + Innocence představila plochu dlouhou celkem 29 metrů, která propojuje dvě různé pódia v přední i zadní části haly. Plochu zdobí obrovské LED displeje, ilustrující živé záběry z koncertu i jiné vizuální efekty. Účelem nového sestavení pódia je poskytnout fanouškům sedících v zadních řadách pocit, jako kdyby měli místa v první řadě.

Nové schéma koncertního pódia kapely U2 vypadá opravdu dokonale

Podle hlavního zpěváka kapely Bona může za změnu posun v technologii za posledních 10 let. Kapela sice s technologií chce pracovat co nejvíc, ale zároveň si uvědomuje, že v každém představení musí zůstat i trochu spontánnosti, jinak by to nebylo ono.

Irská kapela už dlouhá léta inspiruje jiné známé hudebníky na scéně. Společnost, která se jí stará o pódia, teď například pracuje s Beyoncé, Madonnou či zpěvačkou Lady Gaga. Je zřejmé, že každý z nich chce poskytnout co nejlepší koncertní zážitek a fanoušci jsou na to připraveni dát víc peněz, než kdykoliv jindy. Trend megakoncertů tak bude zřejmě pokračovat i nadále!

Zdroj: BBC, U2.com, Instagram

Top 5 videoklipů Kimbry, která míří do Prahy

Články, které by tě mohly zajímat