Právě vysíláme

Lenny vydává novinku Live. Laugh. Cry. Videoklip nese emotivní poselství

6. června 2022 8:10
Lenny vydává novinku Live. Laugh. Cry. Videoklip nese emotivní poselství

Lenny představuje píseň Live. Laugh. Cry. „Je to taková hymna pro všechny lidi, kteří chtějí každý den prožívat tak, jako by byl jejich poslední,“ říká o písni, na které spolupracovala s producenty Marcelem Procházkou a Ondřejem Fiedlerem.

„Heslem je žít, smát se a nestydět se za to, že si občas taky pobrečíme,“ dodává Lenny k textu, který psala ze svého pohledu a na základě autentických zkušeností. „Jako muzikant, který často naráží na překážky – ať už se jedná o kreativní blok, nepříjemné kritiky, nebo fyzickou a psychickou vyčerpanost – mám pořád velkou touhu uspět, ale přesto zůstat stále svá,“ přibližuje zpěvačka s tím, že věří, že si v textu najde každý fanoušek ten svůj vlastní příběh.

V duchu Carpe diem se nese i videoklip z dílny režiséra Ondřeje Kudyna, jenž je zpěvaččiným dvorním videomakerem, a Ondřeje Brejšky, který zastal roli scénáristy, producenta a asistenta režie. „Vymysleli jsme spolu příběh dvou kamarádek, protože přítele v dobrém i ve zlém máme snad úplně každý a je jedno z jakého kouta světa jsme,“ říká Lenny o snímku, v němž hlavní roli ztvárnila populární česká herečka Sara Sandeva. Po jejím boku se v roli kamarádky objevila cukrářka a hereckými zkušenostmi nepolíbená Míša Randlová.

„Jelikož se ve videoklipu dotýkáme vážného tématu, tak jsme k němu přistupovali s respektem a chtěli jsme dodržet veškerou autenticitu i v sebemenších detailech,“ říká režisérské duo o přípravách. „Scénář jsme konzultovali s organizátorem Karpaty Festu Majošem Zvonkem, který je sám již několik let na invalidním vozíku. Ten nás posléze propojil s Jiřím Čeloudem, který pracuje pro Centrum Paraple, kde nám například zařídil invalidní vozík, který používají paraplegici v běžném životě. Se Sarou Sandevou, která ztvárnila roli dívky na vozíku, jsme poté studovali různá videa a tutoriály, abychom realisticky zobrazili například i vstávání z postele,“ dodávají.

„Přemlouvala jsem Ondru Kudyna, abych v klipu neztvárňovala žádnou z hereckých rolí, protože jsem nevěřila, že by byl příběh dostatečně autentický,“ prozrazuje Lenny. „Svoji domněnku jsem si pak naprosto potvrdila, když jsem naše dvě slečny viděla spolu hrát. Sálala z toho přirozenost, emoce a autenticita. Ty dvě vypadaly, že se znají roky! Hned na place jsem věděla, že je to ono,“ dodává s radostí.

„Pointa písně Live. Laugh. Cry. je to, že milujeme, co děláme nebo kým jsme i přes to, jaké překážky a výzvy nám to může přinášet,“ uzavírá šestinásobná držitelka Ceny Anděl Lenny.

Články, které by tě mohly zajímat