Právě vysíláme

Lewis Capaldi chystá film o svém raketovém vzestupu

10. června 2021 11:10
Lewis Capaldi chystá film o svém raketovém vzestupu

Zpěváka Lewise Capaldiho netřeba představovat. Jeho song Someone You Loved ho v roce 2018 katapultoval mezi největší pěvecké hvězdy současnosti. O svém raketovém vzestupu nyní hudebník připravuje film.

Lewis Capaldi na filmu spolupracuje s režisérem Joem Pearlmanem, který v minulosti získal ocenění BAFTA. V roce 2020 natočil film Beastie Boys Story o tříčlenné americké hiphopové skupině, o čtyři léta dříve dal dohromady vizuály alba Lemonade zpěvačky Beyoncé.

Capaldiho sledoval na jeho cestě dlouhých pět let. Zdokumentoval jak jeho vyprodané celosvětové turné, tak nahrávání zpěvákova druhého alba či to, jak žije mimo světla reflektorů. Snímek má být podle tiskové zprávy „intimním pohledem do hudebníkova jedinečného charakteru, Capaldi v něm své naděje a obavy.“

„Mám radost, že jsem mohl zachytit nahrávání toho buď nejlepšího alba všech dob, nebo, což je pravděpodobnější, navždy zdokumentovat ničení mých snů, za kterými stály roky práce,“ uvedl s nadsázkou zpěvák.

Film by měl mít premiéru již tento měsíc na Cannes Virtual Film Market. Capaldi se stal prvním umělcem, který vyprodal halové turné předtím, než vůbec stihl vydat debutové album. Píseň Someone You Loved se držela v hitparádě ve Velké Británii na první příčce sedm týdnů, v USA pak tři.

 

Články, které by tě mohly zajímat