Právě vysíláme

Lewis Capaldi má Touretteův syndrom. „Nechci, abyste si mysleli, že beru kokain,“ uvedl

8. září 2022 12:10
Lewis Capaldi má Touretteův syndrom. „Nechci, abyste si mysleli, že beru kokain,“ uvedl

Lewis Capaldi má Touretteův syndrom. Uvedl to během svého živého vysílání na instagramu, aby tak zamezil šířícím se zprávám o jeho možné závislosti na kokainu. Během koncertů mu totiž cukává v rameni.

Lewis Capaldi mívá na koncertech problémy s cukáním v rameni. Dlouho to nekomentoval, když se o něm však nyní začaly šířit zprávy, že jede na kokainu, rozhodl se k situaci přeci jen vyjádřit. Během živého vysílání na instagramu přiznal, že trpí Touretteovým syndromem, a že právě tato nemoc způsobuje ony náhodné pohyby ramene.

„Přichází to kdykoliv. Když jsem nadšený, vystresovaný, šťastný. Některé dny jsou více bolestivé, jiné méně. Zdá se to horší, než to je. Jen to někdy není úplně pohodlné. Ale vždy to přijde, a pak zase odejde,“ vysvětlil zpěvák s tím, že nemoc má odmalička.

Aby náhodným pohybům v rameni předcházel, chodí pravidelně na botoxové injekce, které mají zmrazit tiky ve svalech. „Trochu to funguje,“ přiznal Capaldi.

Touretteův syndrom je vrozené neurologicko-psychiatrické onemocnění, které se začíná projevovat kolem sedmého roku života. Projevuje se nejen pohybovými, ale i zvukovými tiky. Mezi ně patří kašlání, posmrkování či záškuby v obličeji. Vedle Capaldiho nemocí trpí také zpěvačka Billie Eilish.

Články, které by tě mohly zajímat