Právě vysíláme

Lizzo musela předělat nově vydaný singl Grrrls. Urážel nemocné s mozkovou obrnou

14. června 2022 13:57
Lizzo musela předělat nově vydaný singl Grrrls. Urážel nemocné s mozkovou obrnou

Americká zpěvačka a rapperka Lizzo vydala singl pod názvem Grrrls. Kvůli hanlivému výrazu v texu ovšem musela píseň předělat.

Plnoštíhlá zpěvačka ve svém novém singlu použila slovo „spaz“. Po vydání písně byla okamžitě konfrontována fanoušky na twitteru, kteří jí upozornili na to, že se jedná o hanlivý výraz používaný proti lidem, kteří trpí dětskou mozkovou obrnou. „Lizzo, trpím dětskou mozkovou obrnou a tvoje nová píseň mě pěkně naštvala. Slovo „spaz“ neznamená „vyděšený“ nebo „šílený“. Je to nadávka! Je rok 2022, mohla bys to udělat lépe,“ vzkázala Lizzo jedna z fanynek.

Zpěvačka na kritiku okamžitě zareagovala a píseň opravila. V nové verzi se hanlivý výraz už neobjevuje a Lizzo se veřejně omluvila. „Bylo mi řečeno, že v mé nové písni Grrrrls je hanlivé slovo. Dovolte mi ujasnit jednu věc: nikdy tohle nechci propagovat. Jako tlustá černoška v Americe jsem zažila, že proti mně bylo použito mnoho hanlivých slov, takže chápu, jakou sílu mohou slova mít,“ uvedla s tím, že její rychlá reakce na kritiku dokazuje to, že jako umělkyně chce být součástí změn, které musí začít panovat ve společnosti.

Články, které by tě mohly zajímat