Právě vysíláme

Martin Harich a Anna Julie Slováčková utíkají ve společné novince před minulostí

24. ledna 2023 14:43
Martin Harich a Anna Julie Slováčková utíkají ve společné novince před minulostí

Martin Harich si k duetu Běžím s dobou přizval Annu Julii Slováčkovou. Dvojice v ní utíká před minulostí. Ve videoklipu, který vznikl pod taktovkou Petra a Ondřeje Mohylových, si zahráli zpěvákovi fanoušci. Natáčení se odehrálo během adventu v originálních prostorech historického kina v Hlučíně.

Martin Harich se po návrtu ze své další poutě, pěšího tracku GR 131 po Kanárských ostrovech, vrhá opět naplno do hudební tvorby. Do světa pouští videoklip k písni Bežím s dobou, kterou nazpíval s Annou Julií Slováčkovou. Klidná píseň, která pohladí, je ve dvou jazycích, které si navzájem stále rozumí. Hlavní myšlenkou klipu jsou vzpomínky a útěk před minulostí a zahráli si v něm i Martinovi fanoušci. Autorem video podoby skladby a scénáře je Petr Mohyla se svým synem Ondřejem.

Anna Julie ke skladbě Bežím s dobou říká: Jsem moc ráda, že mě Martin oslovil do společného duetu. Je to zase úplně jiný typ songu, který jsem si s ním mohla zazpívat. Maťo ho napsal velice citlivě a něžně. Naše první setkání proběhlo na půl cesty z Prahy na Slovensko, kdy jsme na zkušebně v takovém improvizovaném studiu nahráli první dema. To jsem ještě netušila, že se takové studio za pár měsíců stane i z mojí kuchyně. Covidová doba byla prostě na nějaké duety složitější, ale myslím si, že jsme si tu muziku tak o to víc užili.

Text skladby Bežím s dobou je o rozhodnutích, kterým dennodenně čelíme. Často nás přitom ovlivňují emoce, práce, tlak okolí, sociální sítě nebo úplně nejčastěji – všechno dohromady. A tak je odkládáme nebo před nimi utíkáme.

„Poslední dobou před spaním poslouchám hudbu. Jsem celkem unesený z toho, jak pozitivně to ovlivňuje můj spánek. Většinou jsou to jemné lo-fi produkce, které mi v mysli vytváří miliony barev. Líbí se mi to až tak, že jsem si tento zvuk určil jako klíčový pro produkci skladby Běžím s dobou. Do toho mě stále fascinuje, když se píseň v závěru rozběhne. Proto jsem se po druhé sloce rozhodl nasadit celou kapelu a vrstvy harmonických vokálů. Zároveň ale zachovat přirozenost. Například když začne zpívat Anička, mám pocit, že stojí vedle mě v pokoji,“ komentuje Martin Harich.

Články, které by tě mohly zajímat