Právě vysíláme

Martina Pártlová přizvala na spolupráci Moniku Bagárovou a vzpomíná Co bylo za nás

12. září 2023 10:39
Martina Pártlová přizvala na spolupráci Moniku Bagárovou a vzpomíná Co bylo za nás

Zpěvačka Martina Pártlová přizvala ke spolupráci Moniku Bagárovou. Výsledkem je chytlavý singl o vzpomínkách dvou generací s propracovaným klipem a dějovou linkou, která se táhne od prodejny Konzumu roku 1979, přes české ulice let devadesátých, Nagano 98 a úskalí současných technologií, až po archeologické vykopávky národa Brněnského na Václavském náměstí roku 2523.

Tato novinka nese název Co bylo za nás. Martina jím navazuje na svůj úspěšný předchozí singl Si to udělám sama.

Co bylo za nás popisuje doby, kdy se narodily obě zpěvačky a srovnává vzpomínky dvou generací se současností. „Singl propojuje dvě generace, tu mojí a tu Moniky. Je to takové krásné vzpomínání na časy minulé.“, dodává zpěvačka. „Vznikl tak, že jsme chtěli udělat duet, který nikdo moc nečeká, a proto jsme oslovili Moniku, která zpívá úplně jiný žánr než já.“

Text písně i videoklip tedy vrátí fanoušky do let dětství obou zpěvaček. Produkční tým okolo režiséra Vladimíra Špičky si na dobových vizuálech z dob socialismu přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, a následně divokých devadesátkách, dala opravdu záležet. Jestli se potvrdí futuristická vize Václavského náměstí z 50. let 26. století, na to si budeme muset počkat.

Hudbu a produkci pro nový singl Martiny Pártlové zajistil již tradičně producent Marcus Tran a text je prací zpěvaččina partnera a člena české skupiny Koblížci Josefa Vařeky.

 

Články, které by tě mohly zajímat