Právě vysíláme

Máš GRAMMY jen proto, že jsi běloška, tvrdí fanoušci BILLIE EILISH. Zpěvačka zveřejnila překvapivou reakci!

18. června 2020 8:10
Máš GRAMMY jen proto, že jsi běloška, tvrdí fanoušci BILLIE EILISH. Zpěvačka zveřejnila překvapivou reakci!

Získala Billie Eilish ceny Grammy jen kvůli tomu, že je běloška? Někteří její fanoušci si to opravdu myslí a známé zpěvačce se to nebojí vytknout. Co na to Billie?

V souvislosti s hnutím Black Lives Matter se samotná Billie v nedávném rozhovoru přiznala, že i jí vadí škatulkování na základě barvy pleti. Mladá zpěvačka si navíc myslí, že pokud by byla Afroameričankou, byla by při hudebních cenách automaticky zařazena do kategorie rap. Běloši jsou totiž prý považováni za popové tvůrce, zatímco černoši dělají rap nebo r’n’b. „Svět se vás snaží zaškatulkovat. Zažívám to během celé své kariéry,“ tvrdí Billie, jenž někteří fanoušci začali kritizovat za to, že několik cen Grammy vyhrála jen proto, že je běloškou.

Velmi překvapivé je, že Billie s tímto názorem souhlasí. Stále si však stojí za veškerou hudbou, kterou vyprodukovala. „Víte co? Souhlasím se záměrem, vím, proč to lidé říkají. Pravdou však zůstává, že bez ohledu na to, co řeknou, nemohou podkopávat veškerou tvrdou práci, kterou jsem odvedla,“ tvrdí a zároveň opakuje, že Grammy měla získat i Ariana Grande, kterou ve všech hlavních kategoriích porazila.

Ariana Grande přebírá Grammy v kategorii Album roku:

 

Zdroj: Cosmopolitan

Články, které by tě mohly zajímat