Právě vysíláme

Muzeum Madame Tussauds zareagovalo na dokument Leaving Neverland. Vyhodí figurínu MICHAELA JACKSONA?

30. března 2019 11:10
Muzeum Madame Tussauds zareagovalo na dokument Leaving Neverland. Vyhodí figurínu MICHAELA JACKSONA?

Od smrti Michaela Jacksona se o něm nemluvilo tak moc, jako poslední měsíc. Na začátku března byl totiž zveřejněn velmi probíraný dokument Leaving Neverland, ve kterém dva dospělí muži tvrdí, že je Michael jako malé kluky sexuálně zneužíval.

Leaving Neverland zasáhl půlku planety. Výpověď Wada Robinsona a Jamese Safechucka je tak silná, že se o Michaela Jacksona začali zajímat i ti, kteří mu vlastně nikdy příliš nefandili a fenomén jeho osoby je prakticky minul.

Když stanice HBO dokument odvysílala, řada slavných rádií začala přemýšlet, zda vyřadit Michaelovy písně ze svých playlistů. Pro vyškrtnutí slavných hitů se rozhodlo například rádio BBC.

Na Leaving Neverland však nereagovaly jen rozhlasové stanice. Nad čím přemýšlet mělo i například muzeum Madame Tussauds, kde se nachází Jacksonova vosková figurína.

Slavné muzeum však zaujalo na rozdíl od rádia BBC jiný postoj a figurínu slavného zpěváka si rozhodlo zanechat. „Figuríny vystavené v našich muzeích zobrazují osoby, které měly dopad na popkulturu a návštěvníci je tam očekávají. Michael Jackson byl a bude součástí výstav Madame Tussauds po celém světě, “ stojí v oficiálním prohlášení muzea. Figuríny zpěváka jsou tak nadále k vidění v Londýně, New Yorku, Šanghaji a Sydney.

 

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat