Právě vysíláme

Na vysoké škole v USA se budou učit o Harrym Stylesovi, kurz odstartuje na jaře

22. července 2022 8:10
Na vysoké škole v USA se budou učit o Harrym Stylesovi, kurz odstartuje na jaře

Harry Styles patří mezi největší současné popové hvězdy. Texaská univerzita se proto rozhodla zaměřit se na něj více a od jara bude nabízet studentům kurz zaměřený přímo na zpěváka. Jmenovat se bude Harry Styles a jeho kult celebrity: identita, internet a evropská popkultura.

O Harrym Stylesovi se bude učit na školách. Respektive na jedné – Texaské univerzitě v Austinu. Kurz odstartuje během letního semestru příštího roku a už nyní je jisté, že o něj bude velký zájem. Zpěvák totiž patří mezi největší popové hvězdy současnosti a vyprodává koncerty po celém světě. Důkazem je i jeho pražská show v O₂ areně, kam se poprvé v historii prodávaly vstupenky i do sektorů za pódiem.

Kurz o Stylesovi povede Dr. Louie Dean Valencia. „Budu učit kurz o práci Harryho Stylese. Jsme první univerzita na světě, která tohle nabízí,“ uvedl profesor na svém twitteru. „Kurz se bude soustředit na britského muzikanta Harryho Stylese a populární evropskou kulturu. Studenty povede k pochopení kulturního a politického vývoje moderní celebrity v souvislosti s otázkami pohlaví, sexuality, rasy, sociální třídy, národnosti, globalismu, médií, módy, fanouškovské kultury, internetové kultury a konzumerismu.“

Valencia uvedl, že se v kurzu bude zabývat posledními dvanácti lety zpěvákova života. Právě chování umělců je dle něj velmi důležité pro pochopení daného historického období. Univerzita v Texasu tak následuje Institut Clivea DaviseNew Yorku, který na začátku letošního roku oznámil, že otevírá kurz zaměřený na Taylor Swift.

Singl As It Was, který je součástí aktuálního Stylesova alba, je zatím největším hitem roku. Hudebník za sebou nechal i píseň Peru od Fireboy DML a Eda Sheerana, která má aktuálně na Youtube 93 milionů zhlédnutí.

Články, které by tě mohly zajímat