Právě vysíláme

NIGHTWORK – Čekám na signál

3. února 2012 21:06
NIGHTWORK – Čekám na signál

NOVINKA EVROPY 2

Čekám na signál“ je retro píseň od skupiny NightWork, která popisuje veselou českou povahu a hlavně lidovou tvořivost. Píseň vznikla k filmu Signál, kde Vojta ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Je strašně jednoduché navážet se do NightWork jen proto, že svou kariéru postavili na tom, že ze studia Romana Holého sebrali v roce 1999 softwarové presety, které zapomněl smazat.

Oprosťme se a užívejme si videa k veselé a optimismu plné titulní písni nové české bodré komedie Signál, která bude mít v českých kinech premiéru ve čtvrtek 16. února, vycházející hvězdičky Tomáše Řehořka („Czech Made Man“).

Kdo je podepsán pod samotným klipem, je tajemství. Dodejme tedy jen, že video mělo exkluzivní premiéru na konci ledna na webu Evropy 2. Abyste hned poznaly, kdy je Vojta Dyk filmový a kdy klipový, jsou klipové záběry na rozdíl od těch filmových černobílé.

Ve filmu zazní scénická hudba Wolfganga Amadea Soukupa a Johana Sebastiana Kalába.

Wolfganga Amadea Soukupa, působícího též pod jménem František Soukup, jsme se zeptali, proč se rozhodl nabídku na vytvoření filmové hudby pro Signál přijmout?

„Film má výbornou atmosféru a vystihuje českého ducha. Je plný zvratů. Je velmi dobře obsazen, takže postavám věříte a jsou autentické. Navíc fakt dobrá kamera. Jednoduše, naše hudba pokulhává za jinak superlativním filmem…“

Nabízí se otázka, zda a jak jsou ve filmové hudbě využity písně skupiny NightWork? „Zvesela,“ říká František Soukup. „Pro film jsme předělali písně „Tepláky“ a „Globální oteplování“ do čistokrevné dechovky, „Slunce v duši“ je jako country. Složili jsme novou píseň „Čekám na signál“, která se zabývá českým fenoménem a tím jest domácí kutil!“

  • název: „Čekám na signál“
  • hudba: F. Soukup / J. Prachař
  • text: F. Soukup / J. Prachař

 

Video k písničce najdete v Dění Evropy 2

Články, které by tě mohly zajímat