Právě vysíláme

Oslavy 17. listopadu budou: přenesou se do on-line světa

16. listopadu 2020 9:10
Oslavy 17. listopadu budou: přenesou se do on-line světa

Oslavy 17. listopadu budou. Letos se vzpomínka na významné události kvůli pandemii koronaviru a nouzovému stavu přesouvá hlavně do on-line prostoru. Jednu výhodu to má: pestrý program lze sledovat z pohodlí domova.

Korzo Národní doma v obýváku

Pražská Národní třída letos o koncerty a debaty kvůli pandemii přijde. Vy ale smutnit nemusíte. Vše totiž můžete sledovat on-line. Pestrý program tradičně připravil prostřednictvím projektu Korzo Národní spolek Díky, že můžem.

Těšit se můžete na divadelní stream, a to Havlovi Audience v podání Spolku Kašpar. Streamovat se budou také debaty, například o významu veřejnoprávních médií  či o dezinformacích s Respektem.

Modlitba pro Martu

17. listopadu v 17 hodin a 11 minut zazní celým Českem Modlitba pro Martu, tu zazpívá Aneta Langerová z balkonu Národního divadla. Praze ikonická píseň zároveň zazní i z venkovních rozhlasů, mimo hlavní město píseň naladíte ve vysílání rádií.

Významné budovy po celé republice se zbarví do trikolory: v národních barvách se ukáže Pražský hrad, ostravský most Miloše Sýkory, brněnské Mahenovo divadlo, Moravské divadlo Olomouc, pivovar Pilsner UrquellPlzni a mnoho dalších.

Koncert pro budoucnost bude

Tradiční koncert pro budoucnost, který se vždy koná v rámci Festivalu svobody, proběhne i letos. K veřejnosti se ale z Václavského náměstí dostane skrz on-line přenos, a to od 16:30 do 21:30 hodin.

Přímo na místě nebude klasické pódium ani ozvučení, aby nedošlo ke shromažďování většího počtu lidí. Na streamovaném koncertu zahrají například The Plastic People Of the Universe, Jiří Schmitzer, Zrní, Iva Bittová, Ewa Farna, Ondřej Gregor Brzobohatý, Klára Vytisková nebo Ivan Hlas.

Organizátoři kladou důraz na zdraví a bezpečnost. K oslavám se můžete připojit symbolickým zapálením svíčky, třeba v okně z pohodlí domova. Na sociálních sítích vyjádřete sváteční náladu skrz hashtag #SamiAleSpolu.

Zdroj: Právo

Články, které by tě mohly zajímat