Právě vysíláme

Pam Rabbit vydává svou první filmovou píseň. Melancholický track Společně sami složila k snímku o mladé generaci

18. března 2024 12:09
Pam Rabbit vydává svou první filmovou píseň. Melancholický track Společně sami složila k snímku o mladé generaci

Pam Rabbit drží čerstvou nominaci na Cenu Anděl za album I Love The Internet, které vydala na podzim a pokřtila vyprodaným koncertem v Lucerna Music Baru. Nyní složila vycházející hvězda české pop music svůj první soundtrack k filmu. Píseň Společně sami napsala o mladé generaci lidí, kteří prožívají ty nejsložitější životní situace a tematicky tím doprovodila atmosféru snímku plného příběhů, jež napsal sám život.

Píseň je už nyní na všech streamingových službách i s videoklipem odhalujícím útržky z filmu. Píseň Společně sami se kinosály rozezní s premiérou filmu ve čtvrtek 16. května 2024.

„Ke spolupráci na této písni mě přizvala režisérka Gaby Sittová, která mě hned po prvním meetingu nadchla. Sedly jsme si lidsky a po zhlédnutí ještě tehdy nedostříhaného seriálu jsem věděla, že chci být součástí,” říká na úvod Pam Rabbit. Jak už víme z její předchozí tvorby, k tématu snímku má zpěvačka velmi blízko. „Baví mě ta melancholie a realita života, ale asi nejvíc mě baví, jak se ty různé příběhy proplétají. Je vidět, že je to opravdu promyšlené,” dodává.

„Nedostala jsem přímo specifické zadání, měla jsem napsat něco, co ve mně ty příběhy vzbudí,” přibližuje proces tvorby Pam, s níž na singlu spolupracovali producenti Court Jester a Jai.mi. „S klukama jsme se na sebe rychle nacítili a psaní šlo docela rychle. Detaily potom zabraly dost času, protože jsme nechtěli nic zanedbat,” dodává zpěvačka. Do výsledku poté zasáhla i samotná režisérka. „Původně jsme měli jiný refrén, ale neseděl nám energií, navíc se Gaby můj text nezdál na první dobrou. Jsem ráda, protože mě to donutilo text přepsat a rozhodně mě to teď baví víc,” říká spokojeně Pam Rabbit.

Společně sami vzniklo původně jako seriál, jehož první 3 díly spojila režisérka Gaby Sittová v celovečerní film, který míří do kin. Příběhy vychází ze skutečných událostí a reflektují svět, s nímž se potýkají mladí lidé ve 21. století.

Články, které by tě mohly zajímat