Právě vysíláme

PETER BIČ PROJECT přezpívali hit Wicked Game – jednu z nejvášnivějších skladeb vůbec!

15. června 2019 8:00
PETER BIČ PROJECT přezpívali hit Wicked Game – jednu z nejvášnivějších skladeb vůbec!

Peter Bič Project představují cover k velkému hitu devadesátých let, který napsal Chris Isaak. Skladba Wicked Game je považovaná za klenot světové hudební scény, a zřejmě proto vznikl bezpočet jejích předělávek.

Tato výjimečná balada v sobě nese skrytou hodnotu i pro Viktorii Vargovou, která je zpěvačkou kapely Peter Bič Project, protože právě díky zmíněné písni se členům kapely zalíbila a stala se jejich plnohodnotnou členkou.

Historie původní skladby Wicked Game sahá až do roku 1988, kdy jí Chris Isaak představil světu a o rok později jí vydal jako součást třetího studiového alba Heart Shaped World. Balada se však stala hitem až v roce 1990, kdy její instrumentální verzi použil režisér David Lynch ve svém filmu Wild At Heart (Zběsilost v srdci).

Pro Viktorii, která před vstupem do kapely nikdy nezpívala profesionálně a ani zpěvu jako takovému se nevěnovala, má tato magická píseň speciální místo v jejím životě. Prý díky ní se totiž vypracovala z číšnice až na pódium a její život se obrátil vzhůru nohama.

Píseň Wicked Game si našla svoje velmi důležité místo i na albu Dream, kde se kromě dvou slovenských písniček nachází především anglické skladby.

Seskupení Peter Bič Project vzniklo v roce 2010 a v poslední době prošlo významnými změnami. Před dvěma lety se potom na postu zpěvačky objevila mladá talentovaná Košičanka Viktória Vargová a v přibližně stejné době do kapely přibyl i další člen – šikovný multiinstrumentalista František Jano, který hraje v kapele především na housle.

 

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat