Právě vysíláme

Pokáč natáčel V peřinách s Miss Gabrielou Laškovou

1. listopadu 2023 14:03
Pokáč natáčel V peřinách s Miss Gabrielou Laškovou

Pokáč představuje po dvou letech své avizované album, které nazval Rodinné album. Od doby, kdy se stal rodičem a jeho středobodem a hlavní inspirací je rodina, není divu, že je i klíčovým tématem celé desky a odráží se ve všech textech. Současně s albem naděluje fanouškům také video k duetu V peřinách, na který přizval bývalou moderátorku a Miss Gabrielu Laškovou. Režie se ujal opět Jakub Mahdal.

Pokáč představuje nové album Rodinný typ a spolu s ním i videoklip k songu V peřinách, který nahrál s Miss Gabrielou Laškovou. „Text mě napadl jednou v posteli těsně před usnutím, když jsme si chtěli s manželkou udělat hezkej večer, ale místo toho jsme padli vyčerpáním a šli spát. Myslím, že se v tomhle najde každý rodič. Život už prostě není jako dřív, priority jsou jinde, třeba v tom si pořádně odpočinout. Song má působit hlavně mile, nejde o žádný banger popových hitparád, v tom duchu jsme natočili také minimalistický klip, na kterém jsme si ale dali záležet,“ komentuje hudebník.

Písničkář na novém albu zvážněl, humor ani nadsázka z jeho textů ale zcela nezmizely. Hlavním tématem je sice rodina, ale není určeno pouze pro uši rodičů, ani nefunguje jako antikoncepce! Pořád je to Pokáč, se kterým se posluchač zasměje. „Předchozí alba jsem psal jako student, ajťák, mladej cynickej týpek. Tohle album jsem psal jako spokojenej táta, což se muselo jistě projevit. Přijde mi vyklidněnější, pohodovější, měně rýpavá a kritická, je v ní více klidu a také únavy. Většina songů vznikala někdy mezi 21:00 hodinou večer, kdy jsem uspal děti, a 22:00 hodinou, kdy jsem padl vyčerpáním. Snad se v tom někdo najde, dal jsem do toho poslední zbytky energie, který mi v mém šíleným kolotoči zbyly,“ popisuje svůj nový počin Pokáč.

Deska obsahuje celkem třináct skladeb, některé už fanoušci velmi dobře znají jako například Rodinný typ, Dokonalý muž nebo Nejlepší lék je víno, některé jsou úplnými novinkami například Dělniq, Zoo nebo Markéta. Kromě již zmíněného duetu s Gabrielou Laškovou oslovil písničkář Nikol Leitgeb (Štíbrovou), která se objeví ve vánoční písni Už za pár dní a třetím hostem je Martina Pártlová. Svou společnou skladbu Všichni jsme postiženi natočili k nedávnému výročí centra Arpida, které pečuje o lidi se zdravotním postižením. Tuto skladbu produkoval Kryštof Pobořil a Honza Lstibůrek. Všechny ostatní vznikaly v produkci Honzy Balcárka aka Johnyho Rainbowa.

 

Články, které by tě mohly zajímat