Právě vysíláme

Práce snů? Muzeum hledá superfanouška Taylor Swift do role poradce o americké hvězdě

26. února 2024 6:57
Práce snů? Muzeum hledá superfanouška Taylor Swift do role poradce o americké hvězdě

Londýnské Muzeum královny Viktorie a prince Alberta (V&A) hledá superfanouška Taylor Swift, který by se stal jeho oficiálním poradcem ve věcech týkajících se této americké hvězdy. Informoval o tom server BBC News, podle kterého instituce shání někoho, kdo by jí poskytl odborné poznatky o fanouškovské kultuře a suvenýrech, které příznivci Swift sbírají, ale i vytvářejí.

Muzeum uvedlo, že ho zajímají především náramky přátelství, které fanoušci čtrnáctinásobné držitelky Grammy vyrábějí a následně je mezi sebou na koncertech vyměňují, ale také podomácku zhotovené transparenty, cedule či kostýmy.

Londýnská instituce, která se specializuje na umění, design a performanční umění, chce někoho do funkce jmenovat ještě předtím, než 34letá popová hvězda zahájí evropskou část svého turné s názvem Eras. První koncert v Evropě se podle oficiálních webových stránek zpěvačky uskuteční 9. května v Paříži.

Nabízená pozice je pouze jednou z řady, které chce muzeum zaplnit superfanoušky různých celebrit, ale i značek a předmětů, aby mu pomohli se sbírkami a výstavami. Hledá také například lidi, kteří jsou zapálení do obuvi značky Crocs, emotikonů či kultury takzvaných drag queens, tedy mužů, kteří svým oblečením a chováním ztvárňují ženy, často na přehlídkách či sólových vystoupeních.

Jde o součást snahy rozšířit „rozsáhlé kurátorské znalosti“ zapojením řadových odborníků, kteří by pomáhali ve „specifických kulturních zálibách“. Muzeum již obsadilo čtyři taková místa – našlo nadšence, kteří mu radí s takzvanými Toby džbány ztvárňujícími sedící osoby, kartičky s pokémony, stylem oblékání Gorpcore, inspirovaným outdoorovými aktivitami, ale nošeným v každodenních situacích, a stavebnicemi Lego.

Přihlásit se mohou lidé ze Spojeného království, kterým je alespoň 18 let, do 7. března. Úspěšným uchazečům budou proplácena jednotlivá poradní sezení.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat